Hvordan takle ekskjæresten hans

Du har nettopp fått deg en kjæreste som er fantastisk på alle måter. Ulempen er at du får en slitsom ekskjæreste med på kjøpet. Du kan ikke slette fortiden til kjæresten din, men du kan lære å takle eksen hans. Femelle gir deg tipsene!

La de ha vennskapelig kontakt
Bare fordi du ikke lenger snakker med ekskjæresten din, betyr ikke det at han må gjøre det samme. Forholdet deres kan ha blitt avsluttet på en god måte som gjør at de fortsatt klarer å være venner. Det dummeste du kan gjøre er å nekte han å ha kontakt med henne. Hun har vært en stor del av livet hans og betyr mest sannsynlig mye for han, bare på en annen måte nå enn før. Men hvis hun ringer han hver dag for å høre om han vil gå en tur eller spør om han vil komme over på frokost en søndagsmorgen, har du lov å sette ned foten.

Vær selvsikker
Ha tro på forholdet deres og på at det dere har sammen er bra. Hvis du bekymrer deg for mye for eksen kan det skade forholdet, du må huske at det er deg han er sammen med nå. Selv om hun er en plagsom eks, bør du unngå å vise sjalusi eller sinne både ovenfor typen og hans eks. Det vil kun sette deg i et dårlig lys og vise klart at du ser på henne som en trussel. Du må gjerne snoke litt og finne ut ting om eksen hans, men ikke bli besatt. Du trenger ikke å ha Facebook-profilen hennes som startside på PC-en.

Kommunikasjon
Snakk med kjæresten din, la han fortelle litt om eksen og hvordan forholdet deres var. Spør han om grunnen til at de slo opp og hva han føler for henne nå. Du kan også forklare han hvordan du føler det, men ikke snakk nedverdigende om henne. Noe godt må det jo være i henne, hun var tross alt kjæreste med din nåværende, herlige gutt. Vær varsom rundt følelsene hans, det kan fortsatt hende at det er litt sårt. Hvis han ikke vil snakke om det, ta det heller opp en annen gang, men hvis han er ferdig med henne bør han ikke ha noe problem for å snakke om henne. Du kan også spørre vennene hans. Venner kan være en bedre kilde til informasjon fordi de ofte har et annet perspektiv på hvordan forholdet utviklet seg og tilslutt endte.

Si fra til henne
Selvfølgelig er det sårt for henne at du har overtatt hennes tidligere kjæreste. De fleste jenter vil gjerne ha tilbake eksen sin i det han endelig har klart å finne seg en ny. Beklagelig for henne må hun nå innse at det toget har gått og det er på tide å komme seg videre. Hvis hun begynner å mase på kjæresten din er det på tide at du snakker direkte til henne. Fortell henne hvordan du opplever oppførselen hennes og forklar at du ikke tolererer det. Dette er trolig den mest risikable måten å håndtere en eks-kjæreste på, da det kan gjøre situasjonen verre og ende i konfrontasjon. Bare husk å være høflig og respektfull når du snakker til denne personen. Dere trenger ikke like hverandre, men du taper ingenting på å vise henne respekt.Kilde: www.ehow.com
Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: Cecilie

Cecilie Sandbu er 23 år fra Oslo og har studert journalistikk på Mediehøgskolen Gimlekollen. Når hun ikke skriver for femelle.no studerer hun medievitenskap på Uio og jobber med barn. Cecilie har en lidenskap for foto og flytter derfor til New York til høsten for å studere fotojournalistikk.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul