Krangler dere ofte?

I et forhold/ekteskap er det alfa omega at dere lærer hvordan dere fort kan bli venner igjen når dere blir uenige. Kanskje kan dere til og med finne en metode for å unngå krangling helt!

Disse 7 rådene vil være hjelpsomme for par som krangler:

Lytt mer. Mange ganger har vi kvinner for vane å avbryte våre venner, familiemedlemmer og spesielt våre partnere når de prater. Andre ganger hører vi bare med det ene øret, men enda verre er det når vi er så overbevist om at vi har rett at vi helt slutter å lytte til hva partneren vår sier. Selv om dere har ulike meninger, bør du ta deg tid til og virkelig lytte til hva han har å si. Det er faktisk en mulighet for at han har noen veldig gode poeng å komme med. Det lønner seg å lytte!

Ikke anta det verste. Kommer han/hun sent hjem fra jobb? Ikke anta at han/hun har gjort noe galt med en gang. Vi kvinner er stolte over å være tankelesere, men hallo, la oss være ærlige – vi kan ikke lese andres tanker, spesielt ikke vår partners!

Tenk før du snakker. Det er så lett å bare si alt som flyr inn i hodet vårt, men det er viktig å ta deg tid til å tenke over tankene dine før du svarer eller diskuterer et sensitivt tema med partneren din. Uansett hvor hardt du kanskje prøver i ettertid, så er dette ord du aldri kan ta tilbake.

Følg gamle ordtaket: «Hvis du ikke kan si noe hyggelig, ikke si noe i det hele tatt!» Dette er en flott ordtak som absolutt bør være en regel i et hvert forhold og ekteskap. Så mange krangler ville blitt forhindret hvis vi holdt våre kritiske tanker til oss selv. Velg heller å støtte partneren din!

Ikke vær sint samtidig. Hvis du fokuserer på å holde deg rolig når partneren din er sint, vil det bli mye vanskeligere å skape dårlig stemning og muligens starte en stor diskusjon. Når han er sint, så prøv å smile og få opp humøret igjen – ikke delta eller hiss opp til en krangel.

Ikke holde tilbake intimitet. Så mange damer skryter om at de har såkalt «sex-nekt» når de er i en uenig periode med partneren sin. Altså, det vil definitivt ikke hjelpe situasjonen. Faktisk, hvis du ønsker å stoppe diskusjoner før de starter, bør du holde intimitet hyppig og i live! «Sex-nekt» fører mest sannsynlig kun til forakt.

Bli den første til å si, «Unnskyld.» Mange krangler mellom to som elsker hverandre har to sider. Ja, kanskje en ektefelle gjorde noe han/hun ikke burde, men den andre kan ha over-reagert også. Hvis du har gjort noe galt i situasjonen, må du være villig til å be om unnskyldning først, før diskusjonen kommer helt ut av kontroll!

Bildekilde: Thinkstock

Skrevet av: Reidun Beate S. Hagen

26 år gammel gründer og alenemamma fra Trondheimsområdet.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul