Slik beholder dere gnisten i forholdet

Sponset innhold

Dere har vært sammen en stund, og alt er ikke lenger like spennende som da forholdet var ferskt og dere var nyforelsket. Og det er helt normalt! Etter en tid kreves det en større innsats fra dere begge for å bevare gnisten i forholdet.

Her er 10 enkle tips som vil hjelpe dere å opprettholde gløden:

1. Overrask hverandre.
For å unngå at forholdet skal bli for rutinepreget, sørg for å overraske kjæresten din på ulike måter fra tid til annen. Disk opp med favorittmiddagen hans når han minst venter det, eller vekk han med en ekstra god frokost på sengen en søndagsmorgen. Bestill billetter til konsert med favorittbandet hans, eller til en fotballkamp han har lyst til å se.

2. Gi hverandre komplimenter.
Selvfølgelig tenker du på det – men hvor ofte forteller du han hvor kjekk han ser ut i den nye skjorten sin, eller hvor godt han lukter når han kommer ut fra dusjen? Gjør det!

3. Tilbring litt tid fra hverandre.
Man vil gjerne bruke all sin tid på kjæresten, men det er viktig å ha litt alenetid også. Å være sammen 24/7 er ikke sunt i lengden. Besøk bestevenninnen som bor i en annen by, eller ta en helgetur hjem til foreldrene dine. Ved å være borte fra hverandre litt får dere også muligheten til å føle på savnet etter hverandre. Og gjett om gjensynsgleden vil bli stor…

4. Gi hverandre små gaver.
Er du på shopping og kommer over en liten ting du tror kjæresten hadde likt? Ny dusjsåpe, en deo, favorittmagasinet hans? Selvsagt blir også han glad for en liten oppmerksomhet, og ikke minst sjarmert av at du tenkte på han.

5. Gjør noe dere ikke har gjort før.
Hopp i strikk, legg sommerferien til et nytt sted, test en ny treningsform sammen. Å oppleve nye ting sammen vil kunne bevare spenningen i forholdet deres, og gjøre dere sterkere som par.

6. Prøv noe nytt på soverommet også.
For, ja – også sexlivet kan bli en rutine. Test en ny stilling, gå til innkjøp av sexleketøy, sett en skål med isbiter på nattbordet… Kun fantasien setter grenser. Og å snakke om fantasiene deres kan vise seg å bli minst like nervepirrende som selve utførelsen…

7. Fortsett å gå på dates.
Når forholdet ikke lenger er nytt, er det fort gjort å velge sofaen fremfor å gå ut sammen. Ikke slutt å gå på dates! Sett av tid til hverandre, og gjør dating til en fast greie. Kanskje månedlig? Det er hyggelig med avtaler å glede seg til.

8. Spillkveld.
En date kan selvsagt også finne sted hjemme. Legg bort mobil, pc og fjernkontrollen for kvelden, og nyt hverandres selskap til det fulle. Del en flaske vin, og finn frem brettspillene! Hva med å gå for en sexy versjon?

9. Tilbring tid med venner.
Å tilbringe tid med venner er viktig – både på hver deres kant, men også sammen. Inviter til middag eller en fest, og la vennene deres bli kjent med hverandre. På den måten kan dere være sammen, men samtidig være sosiale. Kanskje kjenner dere andre par dere kan finne på ting med?

10. Prat sammen, og planlegg fremover.
Husk å snakke med hverandre. De dypere samtalene blir dessverre ofte nedprioritert i en hektisk hverdag – men ikke la praten begrense seg til hva dere har lyst på til middag. Spør om arbeidsdagen, prat om nyheter og andre dagsaktuelle temaer. Still spørsmål og vær interessert i hva partneren din forteller. Prat om fremtiden også, og sett dere felles mål. Ønsker dere kanskje å kjøpe leilighet sammen om et par år? Eller en hund? Å ha felles mål og drømmer vil hjelpe dere å vokse sammen, og styrke forholdet deres.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul