7794

Slik blir du lykkelig i vårværet.

Endorfiner har stor påvirkningskraft på humøret. Dersom lykkehormonet forsvant med vinterkulda, er det nå du skal finne det fram igjen. Her er noen tips til hvordan.

Ha sex – ofte
Jo høyere seksuelt aktivitetsnivå, desto flere endorfiner! Produksjonen av lykkehormonet øker nemlig under en heseblesende hyrdestund, i tillegg til å stimulere gledesentrene i hjernen. Dette kan også føre til smertelindringer mot plager som PMS, angst og depresjon. Med andre ord; godt for både kropp og sjel. Har du sex utendørs, vil du sannsynligvis oppnå større effekt, da det nylig ble kjent at solen kan trigge endorfinproduksjonen.

Spis sjokolade
Dette er kanskje den ene oppfordringen alle jenter drømmer om, men det er faktisk sant at de brune kakaobønnene vi elsker så høyt, er godt for både hjerne og sexliv. Sjokolade påvirker frigjøringen av både endorfiner og serotonin, så det er altså derfor dette kan føre til en følelse av velbehag. For maksimal effekt bør du velge en sjokolade som innholder minst 70 prosent kakao, men husk for all del at du ikke trenger en halv kilo for å merke noe. Et par biter skal være nok.

Kom i sommerform
Ikke bare blir du glad av å trene, men på kjøpet får du en flott kropp. Mosjon får dessuten kroppens endorfinproduksjon til å stige, i tillegg til humøret. Du behøver ikke pumpe løs på et overbefolket, svett helsestudio, men kan merke effekt ved å gjøre noen enkle øvelser hjemme på stuegulvet. Eller hva med en løpetur i naturlige omgivelser?

Smil til solen
Bare det å tenke på solen, kan få endorfinproduksjonen og humøret til å stige himmelhøyt. Forskere på Wake Forest University Baptist Medical Center, har funnet ut at ultrafiolette stråler kan trigge produksjonen av endorfiner.

Kort oppsummert er det altså ikke noe galt i å være sexuelt aktiv utendørs, mens du myser mot solen og knasker på en sjokoladebit.

Skrevet av Caroline (blogg: http://fotballfrue.blogg.no)
Kilder: Lommelegen, FemaleFirst
Bildekilde: Bulls Press

3 svar til “Slik blir du lykkelig i vårværet.”

  1. Bra skrevet Caroline :D

  2. Trine sier:

    Dette var kjempebra :-)
    Gratulerer med den nye jobben!

  3. Marlene sier:

    Helt enig, kjempe flott skrevet ! : )

Legg igjen en kommentar