Slik planlegger du bryllupet / Del 2

Femelle.no og Iselin Magerøy (bak bryllupsbloggen Amante) har satt sammen en guide til hvordan man kan få drømmebryllupet. Nedenfor kan dere lese vår andre del. Vi anbefaler deg å lese del 1 her først.

Planlegg detaljene rundt den store dagen
Begynn i god tid å prøve bryllupsklær. Tenk igjennom på forhånd hvilken type kjole du ønsker og hvor mye penger dere ønsker å bruke på det. Bestill prøvetimer hos brudesalongene, så får du hjelp og gode råd underveis. Skal du ordne hår og sminke hos frisør/stylist bør dette også bestilles i god tid i forveien. Også her er det greit å ha tenkt litt igjennom på forhånd hva du ønsker. Bestill fotograf og begynn å planlegge bildene. Mange fotografer tilbyr også pakkeløsninger der de i tillegg til bryllupsbildene, også er med deler av eller hele dagen og tar bilder og/eller filmer. En fin måte å ta vare på minnene fra den store dagen. Finn ut om dere vil ha brudepiker og/eller brudesvenner og spør de aktuelle kandidatene om de har lyst.

Bestill bryllupsreise
Bestill bryllupsreise i god tid i forveien. Snakk sammen om hvilken type bryllupsreise dere ønsker. Bryllupsreisen er først og fremst for at dere som nygifte skal få slappe av og nyte hverandre, men det er ingenting i veien for at dere kan legge opp til en fartsfylt og opplevelsesrik ferie i en storby eller på safari i Afrika. Poenget er at dere kommer dere litt bort og får nyte hverandres selskap

Send ut invitasjoner og sørg for at alle andre trykksaker er i orden
Invitasjonene bør sendes ut 2-4 måneder i forveien. Det er derfor lurt å bestille/lage invitasjonene i god tid i forveien. Tenk gjerne på at invitasjonene kan matche både bordkort, meny og takkekort. Hvis dere skal bestille trykksaker kan det være lurt å sjekke leveringstid slik at dere er sikre på at dere får dem når dere trenger dem. Tenk også på blomster og andre borddekorasjoner. Hent inn inspirasjon fra nettet og/eller diverse bryllupsblader og snakk med forskjellige leverandører – de er som regel veldig behjelpelig når det gjelder valg av brudebukett og andre dekorasjoner.

Sett opp ønskeliste
Når den store dagen nærmer seg bør dere sette opp en ønskeliste som gjestene kan se på når de skal kjøpe gaver. Mange butikker tilbyr registrering av ønskelister som da blir tilgjengelig i alle butikkene i samme kjede. Gjestene kan da gå inn i nærmeste butikk, spørre etter ønskelisten deres og få tilgang til hvilke produkter dere ønsker dere og hvor mange av hver ting dere ønsker dere. Når de kjøper noe fra listen registrerer den som står i kassen hva som er kjøpt, og ønskelisten oppdateres umiddelbart. På den måten slipper dere å ende opp med 6 like vaser og 8 kakefat.

Bordplassering
Når svarfristen på invitasjonene har gått ut kan dere begynne å tenke på bordplassering og bordkart. Det kan være vanskelig å planlegge bordplasseringen, og det er mange ”regler” for hva en bør og ikke bør gjøre. Det viktigste å huske på er at det er deres dag, og dere må finne det alternativet som passer dere best. Stol på deres egne avgjørelser, og husk at alle tradisjoner er til for å brytes. Les mer om bordplassering her.

Lag en plan for dagen
Velg toastmaster og sett sammen en kjøreplan for dagen. Sørg for at alt av serveringspersonale, toastmaster o.l. kjenner til den og har en kopi. Toastmasterens oppgave er å ha oversikt over kjøreplanen for bryllupet, samt gi alle praktiske opplysninger til gjestene, som for eksempel hvor mange serveringer det er, om det er fri bar, hvor toalettene er osv. I tillegg skal han/hun ha oversikten over taler og andre kreative innslag.

Bekreft alle avtaler og bestillinger
Når dagen nærmer seg kan det være lurt å få bekreftet alle bestillinger og sørge for at alt er i orden til den store dagen. Sjekk at dere har delegert bort alle nødvendige oppgaver og dobbeltsjekk svar på invitasjoner med gjestelisten. Sørg for at bordkort, bordplan, menyer, sanghefter, festprogram og andre trykksaker er klare og prøv bryllupsantrekket.

Lykke til med alle forberedelser og den store dagen! For mer tips og inspirasjon til bryllupet, se http://blogg.amante.no.Bildekilder: tracy hunter, plinkk – Creative commons license.

Skrevet av: Iselin

Iselin er 22 år og skriver bloggen http://iselin8819.blogg.no. Der skriver hun om trening, kosthold, hverdagslivet som lærerstudent og treningsinstruktør. Hun venter også sitt første barn. I juli gifter hun og forloveden seg i Johanneskirken i Bergen, og i forbindelse med planlegging av bryllup har hun opprettet bryllupsbloggen http://blogg.amante.no. Der skriver hun om bryllup og planlegging, samt tips og inspirasjon til alt fra hår og makeup til kjolejakt og bryllupsnerver.

En kommentar om “Slik planlegger du bryllupet / Del 2

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul