Slik unngår du feriesex-fella

Det er en kjent sak at sydenvarmen, god stemning, nye mennesker og altfor mange tequilashots gjør noe med oss jenter, men tenker vi alltid like godt over tingene vi gjør?

Vi får plutselig lyst å gå litt ut av oss selv, og leve som partyprinsesser i kjent Samantha Jones-stil for en kveld. Midt oppi det hele tenker vi sjelden at det kommer en dag i morgen, eller en fremtid hvor vi kan angre på disse kveldene.

Det er desverre ikke alltid bare gode minner som kommer med i kofferten hjem. Kjønnssykdommer står ofte øverst på listen over uønsket bagasje.

Det finnes et stort antall kjønnssykdommer du helst ikke vil ha. Her er de fem vanligste: Klamydia, herpes, kjønnsvorter, skabb og flatlus.

Dette er bare noen av mange kjønnssykdommer man kan pådra seg ved tilfeldig sex. Den mest kjente kjønnssykdommen i verden er HIV. Den har tatt livet av mange mennesker som følge av uforsiktig sex. Selv om HIV er sjeldent i Norge vet man aldri hva man møter på, og på ferie er det derfor viktig å ta enkle forhåndsregler som kondomer.

Unngå kjønnssykdommer
Kondomer kroner listen over sikker sex og er det eneste prevensjonsmidlet per dags dato som er 100 % sikkert mot kjønnssykdommer.

Skal du på festival eller til sydligere strøk finnes det måter å holde seg fri for kjønnssykdommer:

1. første bud er å unngå å falle for standard sjekkereplikker som ”du er den peneste (norske) jenta jeg noen gang har sett, du er helt spesiell”. Det er ALLE de (norske) jentene han har sett!

2. Hvis en lokalhelt fra en sydhavsøy du ferier på prøver å sjarmere deg med flytende svensk eller norsk, og han sier han har lært språket fra da han bodde i Sverige/Norge, ta det med en stor klype salt. Mest sannsynlig har han lært det av en eller hundre tidligere flammer. Ikke glem at de har opplevd nordiske jenter på ferie før. Noe som også er fint å huske er at du er ikke alene. Han har nok en jente på hvert hjørne i byen, og du vet ikke hvor de har vært før den utkårende lokalhelten.

3. En generell regel som gjelder like mye ute på byen i Norge som på ferie er: Ikke ta imot drinker fra fremmede folk, eller la fremmede gutter følge deg til hotellet alene, eller bli med dem en tur på stranden. Hvilke gutter drar til en partyøy med gjengen bare for å prate med nye jenter? Dessuten er det mange land hvor det er ulovlig å ha sex på stranden. En saftig bot og kald celle er vel det siste du ønsker deg for ferien.

4. En god huskeregel: Ikke «hooke opp» med de guttene som har vært på ferie lenger enn deg. De har garantert hatt noen andre uka før du kom ned, og de venter nok bare på ei ny jente å kose seg med.

5. Om du skulle finne på å bli med en fyr hjem, og det ene utvikler seg til det andre, er det lurt å legge noen kondomer i BH-en din før du drar ut på byen. Man kan aldri være for sikker.

Gjennomtenkt pakkeliste
Blant bikini, solkrem, sommerkjoler og flipp-flops på pakkelisten din, bør du også skrive opp p-piller, kondomer og angrepillen, men husk at angrepillen kun sikrer deg mot uønsket graviditet. Den beskytter deg ikke mot kjønnssykdommer. Angrepillen skal absolutt ikke brukes som et prevensjonsmiddel, men som en egen personlig sikkerhet hvis ting skulle gå galt. Husk også å dra til gynekolog før ferien, så du ikke er en eventuell smittekilde.

Nå skal vi ikke dra alle menn under en kam, men tar du disse forhåndsreglene og har de i bakhodet når du eventuelt skulle møte en solbrun kjekkas med kritthvitt smil, kommer du nok kun hjem med gode minner og skitne klær i kofferten. Det viktigste er at du har det gøy på ferien din, har en sunn innstilling og er fornuftig.

Og for all del, ikke glem at Samantha Jones alltid har sex med kondom!Kilder: kvinneguiden.no, apotek1.no
Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: Helene

Helene Gulbrandsen er en blid og utadvent jente på 21 år som akkurat har gjort seg ferdig med journalistutdannelsen i Kristiansand. Hun har jobbet i Bianco Footwear i snart fire år, og elsker hverdagen med salg og fashion. Hun flytter snart til Oslo og gleder seg veldig til og utforske hovedstaden.

En kommentar om “Slik unngår du feriesex-fella

  1. Personlig holder jeg meg langt unna skjørt, da blir sexfeller et ikek tema…. Man må da også tenke på sitt gode rykte,,,

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul