Tegn på at forholdet deres er over

Bare du kan vite om du ville hatt det bedre alene. Bare det faktum at du leser denne artikkelen er et ganske stort tegn på at du kan være usikker i ditt nåværende forhold.

Ls gjennom de mange indikasjonene på at det kan være over nedenfor, og ved slutten av artikkelen vil du sannsynligvis ha litt bedre innsikt (og en dypere magefølelse) om dere kanskje burde avslutte forholdet.

Husk at et forhold innebærer både arbeid, offer og engasjement, og disse er ikke alltid morsomme ting å oppleve. Men omvendt, mange mennesker blir i døde eller døende forhold bare fordi det er enklere og mer praktisk enn å være alene, som kan være både vanskelig og skremmende. Men som en bensinstasjonsmiddag enkelt kan bevise, bare fordi noe er enklere og mer praktisk betyr det ikke at det er det beste valget, eller i det hele tatt bra for deg. Det siste du ønsker å gjøre, er å våkne opp om noen år og innse at du burde ha dumpet han for lenge siden.

Er det over? Her er noen tegn. Alene kan de være harmløse, men lagt sammen kan de være et uunngåelig tegn på at forholdet bør ta slutt.

* Han begynner å være ute om kveldene ofte. Dette gjelder selv om han har en gyldig og perfekt logisk grunn, som fotball med kompisene, flere timer på kontoret, eller plutselige besøk av nye venner. Hvis han virkelig liker deg, vil han ønske å tilbringe tid med deg. Hvis han ikke ønsker å bruke minst noe av sin fritid sammen med deg, da er det et stort problem.

* Følelse av avsky og forakt er tegn på at et forhold er dømt. Se opp for små gester og ansiktsuttrykk han gjør, og lytt til hans tone i stemmen når han snakker til deg. Snakker han ned til deg?

* Dette går begge veier, får han deg til å avsky ham? Får du frysninger oppover ryggen av berøringen hans, eller ved tanken på hans kjærtegn? Om du gjør det, så er det et veldig dårlig tegn.

* Du fantaserer om å ende forholdet og føler et lengtende håp. Du fantaserer om å leve alene og å være fri.

* Dere har mindre fysisk kontakt, eller den forsvinner helt.

* Han viser deg mindre oppmerksomhet ute i offentlighet, nesten på grensen til å ignorere deg på sosiale arrangementer. Men han flørter med andre kvinner som en gal, ofte foran deg. Når du konfronterer ham, beskylder han deg for å være usikker.

* Nesten alle vennene dine misliker ham. Det samme gjør familien din.

* Han er ikke så begeistret over dem heller.

* Ikke gå glipp store detaljer! Han glemmer bursdagen din, kjøper ikke deg noe som helst til jul, eller glemmer en middag med moren din, noe han vet er viktig. Han sår splid og avstand mellom dere, og ønsker ikke lenger å skape minner sammen med deg.

* Du er veldig interessert i en annen fyr.

* Han ser ikke ut til å ønske å gjøre fremtidige planer. Dette kan være f. eks en ferie neste sommer eller en weekendtur neste helg. Han planlegger muligens å ende forholdet.

* Det er altfor mye krangling.

* Deres krangler og diskusjoner blir bare verre, og ingenting ser ut til å bli løst eller ordnet opp i.

* Politiet er involvert.

* Føler du deg elsket, akseptert og verdsatt? Hvis ikke, er dette det livet du ønsker for deg selv? Du fortjener bedre.

* Du føler deg lettet når du skiller lag med ham, i stedet for å bli glad når han går gjennom døren. Faktisk er det når han dukker opp at du blir stresset.

* Han blir veldig defensiv over eventuelle negative beskyldninger, alt fra å ikke ta ut søpla til spørsmålene om hvor han var kvelden før. Han blir mer opprørt enn han burde, og ofte snur han skylden mot deg.

* Han sier ting som «jeg fortjener deg ikke» og «jeg holder deg tilbake.» Han forbereder deg på et kommende brudd.

* Du har en overbevisende følelse om at han er utro mot deg, selv om du ikke kan logisk forklare det. Noen ganger vet våre hjerter ting som hjernen vår ikke vil tenke på.

* Du har tatt ham i å lyve flere ganger. Du trenger ikke den slags svik i verken forholdet eller livet ditt.

* Det er ofte unnskyldninger for å ikke tilbringe tid sammen, enten av deg eller ham, i form av alkohol, narkotika, filmer, shopping, videospill, sjokolade osv. Du vil heller være alene enn med ham.

* Du har en overveldende følelse av angst for fremtiden.

* Du er bare ferdig. Enkelt og greit, du er ferdig. Du trenger ingen annen grunn, det er på tide å starte et nytt og bedre liv.

Bildekilde: Thinkstock

Skrevet av: Reidun Beate

Reidun Beate Hagen er en ambisiøs jente på 24 år. Hun er gründeren av Femelle Media. Samtidig jobber hun som hovedredaktør og sjef for alle nettsidene. På privaten er hun gift med Magnus og har en liten datter som heter Miley.

Les mer om hennes liv på http://reidunbeate.femelle.no.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul