Unngå konflikter i parforholdet.

Mangel på kommunikasjon er en av de vanligste årsakene til samlivsbrudd. Femelle gir deg oppskriften på hvordan dere kan bli bedre på dette området.

1. Vær flink til å kommunisere. Snakk med han dersom det er noe som plager deg. Ta det opp, og bli ferdig med det. Alt vil føles så mye bedre etterpå.

2. Tilgi han, selv om du ikke godtar det han har gjort. Snakk om det, fortell han hva du føler, og gå videre. Det er bedre å være lykkelig enn å ha rett.

3. Be om unnskyldning. Vis at du forstår han selv om du ikke er enig. Dere trenger ikke være enige i alt, vi er alle forskjellige og reagerer ulikt.

4. Vær der for han. Vis at du bryr deg om han, og at du er her for å hjelpe han. Prøv å sette deg inn i hans situasjon, kanskje han bare trenger en som lytter?

5. Ikke overreager, og bruk timevis på å analysere adferden hans. Gjesper han, er det mest sannsynlig fordi han er trøtt, det trenger ikke være et tegn på at han synes du er kjedelig. Drar han en dårlig spøk, var dette kanskje et forsøk på å være morsom, han gjorde det ikke for å drite deg ut. Aksepter at ikke alt han gjør handler om deg.

6. Ikke bli sint hvis han bestemmer seg for å gjøre noe uten deg. Ønsker han å se en fotballkamp, eller dra ut med gutta, la han gjøre det. Det er ingen grunn til at dere må være sammen hver dag. Litt avstand har dere bare godt av.

7. Sett pris på ting han gjør, og vis han at du setter pris på det. Da er sannsynligheten stor for at han vil gjøre det igjen.

8. Vis omsorg og gi han kjærlighet. En klem, eller et kyss, når han minst venter det, piffer opp hverdagen. Legg dyna eller teppet over han hvis han er kald, kil han på hånden, eller stryk han i håret mens dere ser på film.

9. Vær spontane, og finn på ting sammen. Gå ut for å spise middag, dra på hyttetur eller få med dere en gjeng på bowling. Forholdet kan lett bli kjedelig dersom film og godteri står på menyen hver eneste dag.

10. Vær positiv. Gutter elsker jenter som ler, og utstråler positiv energi. Snakk om minnene dere har sammen, og ønsket om å lage flere.

Kilder: http://www.femalefirst.co.uk , http://www.singlescrowd.com
Bildekilde: Bulls Press

Skrevet av: Cecilie

Cecilie Sandbu er 23 år fra Oslo og har studert journalistikk på Mediehøgskolen Gimlekollen. Når hun ikke skriver for femelle.no studerer hun medievitenskap på Uio og jobber med barn. Cecilie har en lidenskap for foto og flytter derfor til New York til høsten for å studere fotojournalistikk.

5 kommentarer om “Unngå konflikter i parforholdet.

  1. Her burde det eigentleg stå «hvordan DU kan bli bedre på dette området». Alle punkta, utanom eit, dreiar seg om korleis jenta skal unngå konfliktar med kjærasten sin. «Be om unnskyldning», «ikke overreager», «tilgi han, selv om du ikke godtar det han har gjort». Spesielt dette siste luktar det gammaldags kjønnsrollemønster av. Kanskje det hadde vore betre om artikkelen ikkje var så «kjønna» – det vil sei, at råda var retta til både gutar og jenter?

  2. Poenget mitt var at det i ingressen stod at det «Femelle gir deg oppskriften på hvordan dere kan bli bedre på dette området». Dette gir inntrykk av at det er råd til begge partar i forholdet. Men resten av artikkelen er nesten utelukkande retta mot kvinna. Totalt gav artikkelen meg (iallfall) intrykk av at ansvaret for å unngå konflikter ligg på kvinna, og ikkje mannen. Men det er mogleg feministantennene mine var litt i høgspenn der…

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul