Fem stressfrie behandlingstips for deg med kviser

Annonse for ShytoBuy

Kviser er et helt vanlig problem. Nettopp på grunn av dette er det et utall av forskjellige tips og råd til kvisebehandling ute og går på markedet. Her har vi navigert oss gjennom dem og funnet de aller beste. Les videre og stress ned!

1: Slapp av – det hjelper faktisk på kvisene!

Stress setter i gang flere uheldige prosesser i kroppen din. Én konsekvens av langvarig stress er uren hud. Det er lettere sagt enn gjort å stresse ned, men med litt fokusert arbeid er det slett ikke umulig. Kondisjonstrening roer ned kroppen enten du vil eller ikke, og på den andre enden av treningsskalaen finner du yoga og meditasjonsøvelser som avspenner og tøyer ut kroppen.

 

2: Finn hudtypen din.

Det finnes fem hovedtyper innen hud: fet, tørr, kombinert, normal og sensitiv hud. Det er fet hud som er mest utsatt for kviser, men alle hudtyper kan plages av irritert og uren hud. Når du kjenner huden din, kan du lettere velge et effektivt behandlingsprodukt.

Er du usikker på hvilken hudtype du har, finnes det mange gode råd for å identifisere hudtype og dermed bli kvitt kviser. Med de rette produktene for din hudtype har du størst sjanse for å kvitte deg med kviseplagen en gang for alle.

 

3: Finn den gylne middelveien.

Du vet kanskje at fet hud oftere er plaget av akne. Da virker det kanskje logisk å tørke ut huden. Det må du ikke gjøre! Når huden tørkes ut så vil den prøve å beskytte seg selv ved å øke talgproduksjonen i ansiktet. Dette gir deg fet hud og større sjanse for kviseutbrudd.

Derfor må du finne den gylne middelveien mellom å fukte og berolige huden og å rense den for fett og urenheter. For å minimere hudirritasjon kan du også prøve å skifte putetrekk regelmessig, vaske ansiktet ditt godt etter at du har svettet eller vært ute i sollys, og huske på at mobilen din er en bakteriebombe – ikke press den opp i ansiktet ditt uten å rense den i ny og ne!

 

4: Vær en produktdetektiv!

Noen ganger averteres et produkt som passende for uren hud, selv om produktet inneholder hudirriterende ingredienser. Har du litt peiling på hvilke ingredienser som faktisk egner seg for din hudtype, slipper du å stole blindt på markedsføringsavdelingene. Mineraloljer, for eksempel, inneholder komedon. Komedon vil tette porene dine og føre til uren hud.

Prøv heller å kjøpe produkter på nettbutikker som legger frem en klar ingrediensliste. For en god kvisebehandling hjemme kan du for eksempel prøve Acnegen. En rask titt gjennom produktbeskrivelsen vil vise at denne kvisekremen er alkoholfri og inneholder salisylsyre. Da vil produktet lindre og behandle uten å tørke ut huden.

 

5: Finn en rutine og holde deg til den.

OK, nå har du alt klart for deg. Du vet litt om hvilke ingredienser du bør unngå og hvordan du kan holde huden fettfri uten å øke talgproduksjon. Du vet til og med litt om nettbutikker hvor du kan lese deg frem til et produkt som passer for deg. Da gjenstår ett siste steg: lag deg en hudrutine og hold deg til den. Du kommer ikke til å se resultater etter én dag (eller engang én uke!). Noen produkter kan ta flere uker før de begynner å virke. Huden må nemlig tilvenne seg produkter som inneholder aktive ingredienser. Dessuten tar det tid for huden å roe seg ned. Hvis du ikke holder deg til gode rutiner vil det ta enda lengre tid før du ser resultater. Husk derfor grunnreglene (rens og fukt) og utarbeid en rutine som du vet du kan klare å følge.

Skrevet av: Femelle

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul