Sol, sommer og hårete legger?

Vekk med langbukser og støvler, nå er det tid for shorts, bikini og den hersens barberhøvelen.

Reklame

Endelig ser det ut som at sommeren er her. Til helgen får Sør-Norge drømmetemperaturer, og da er det bare å hoppe i favoritt-shortsen og nyte været. Men det er slitsomt å hele tiden løpe rundt med barberhøvel eller varm, vond voks. Heldigvis finnes det andre løsninger for å holde bena fri for hår.

Før i tiden var laserbehandling for hårfjerning noe man måtte gjøre på klinikker hos spesialiserte hudleger. Dyrt var det og. Nå kan man heldigvis gjøre det selv hjemme. Med Silk’n Glide kan du effektivt ordne biffen selv hjemme i fred og ro, og allerede etter 3-4 behandlinger skal hårveksten være redusert med 50 %. Det er ikke verst!

Hårfjerning med laser er ikke for alle. Men om du likevel ønsker å bruke laser, er heldigvis hjemmealternativet like trygt som i en salong. Laseren er FDA-godkjent og fungerer på mørkere hudnyanser enn de tradisjonelle laserne. Hårfjerneren har til og med innebygget sensor som gir beskjed dersom din hudtype er for mørk til behandling.

Les også: Gode rutiner for huden din.

Det finnes flere andre muligheter for hårfjerning slik man kan vise de sommerglatte leggene frem.

Barbering

En rimeligere metode som går fort. Ulempen er at hårene også returnerer fort.
Skal man skal behandle hårvekst med barbering må man passe på at det ikke oppstår komplikasjoner.
For noen oppstår det lett kviser ved tett barbering, også kan man med fjerning av for eksempel. Kjønnshår risikere at håret snur seg og starter å vokse innover igjen i huden.
Dette kan føre til infeksjon både i huden og rundt hårsekken, hvor man da kan risikere at man får røde nupper/kviser.

Tips for best mulig resultat ved barbering: Det er lurt å barbere seg før man dusjer eller bader, slik huden din blir skikkelig ren og bløt. Bakteriedrepende kremer kan også anbefales. Pass på det ikke blir barbert for tett, og at man barberer med hårets retning.  Å teste en hårfjerningskrem eller voksing istedenfor vil anbefales da hårene som kommer opp igjen da ikke vil ha en så skarp tupp og ikke klø.

 

Voksing

Voksing er et dyrere alternativ i forhold til barbering. Men det kan virke som at voksing kan redusere hårveksten noe. Det tar også lenger tid før hårroten vokser ut igjen. Det som er verdt å merke seg er at det finnes utallige antall typer voks eller strips med voks. Noen foretrekker å gjøre dette selv, andre oppsøker en hudpleier som kan hjelpe dem. Det er også viktig å huske at huden kan reagere på voksingen og derfor det er lurt å teste et lite område først.

Da er det bare å finne frem favoritt-sommerplagget og nyte solen med glatte legger!

 

Les også: Pleietips for langt og tykt hår

Skrevet av: Femelle

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul