5 enkle “hacks” som løfter Instagram-bildene dine til et nytt nivå

For de av oss som lever ganske normale, hverdagslige liv kan det være vanskelig å finne ting å poste på Instagram. Det er spennende i begynnelsen så klart, men etterhvert føles det som at man poster de samme bildene av de samme tingene om og om igjen. Man går rett og slett litt tom for ideer.

De fleste av oss har dessverre ikke muligheten til å reise til nye spennende plasser, spise lekker og inspirerende mat og kjøpe nye klær, sko og tilbehør eller friske blomster hver dag. En godt bevart hemmelighet er at du trenger faktisk ikke å blakke deg helt for å gi nytt liv til Instagram-kontoen din. Du trenger bare være litt kreativ. Her er noen enkle “hacks” du kan bruke for å blåse litt nytt liv i Instagram-feeden, uten at bankkontoen trenger å lide.

1. Lek deg med vinkler

Det samme objektet kan se helt annerledes ut om du fotograferer det fra ulike vinkler. Et enkelt antrekksbilde ser fort mye mer spennende om du holder kameraet på andre måter enn rett på. Eksperimenter med å ta bilder av ting (eller deg selv) fra ulike vinkler og bildene blir straks litt mer interessante.

2. Lag litt rot

Et tips når du tar flat lays er å passe på at tingene på bildet alltid ligger i ulike vinkler i forhold til hverandre på bordet. Altså at alt peker litt ulik vei. Dette gir bildet et litt mer interessant uttrykk og funker spesielt godt på slike “perfect mess” flat lays.

3. Eksperimenter med lyset

Å ta bilder i naturlig dagslys når det er lett overskyet ute, eller i skyggen er kanskje det enkleste, men gir også akkurat samme looken. Prøv deg gjerne fram ved å bruke lyset på forskjellige måter. Å ta bilder i direkte sollys kan gi ganske hardt lys og sterke skygger, men kan også gi en ganske interessant og annerledes look. Et objekt kan se veldig ulikt ut alt etter hvordan lyset treffer det. Eksperimenter med direkte lys, lys som kommer inn fra siden og backlit (hvor lyset kommer inn bak objektet). Golden hour, altså timen rett før sola står opp, eller går ned, gir et veldig pent lys og er perfekt om du ønsker å ta disse drømmeaktige backlit bildene.

4. Prøv en ny bakgrunn

En måte å få litt nytt liv i flat lays/produktbilder/matbilder er å forandre bakgrunnen litt. Om du alltid bruker hvit bakgrunn kan du f.eks prøve å heller bruke en grå eller en med mønster som f.eks marmor. På Clas Ohlson kan du kjøpe slike billige flate lerret som egentlig er ment for å male på. Lim litt kontaktpapir, en bit tapet eller lignende i det mønstret du ønsker (fåes kjøpt billig på eBay), og vips så har du et nytt “marmorbord”.

5. Bruk ulike teksturer i bildene dine

En måte å gjøre Instagram-bildene mer interessante på er å bruke ulike teksturer i et bilde. En vanlig hvit bakgrunn blir straks litt mer spennende om den har litt tekstur som f.eks sprukket mur eller avskallet maling. Det høres kanskje ikke så pent ut i utgangspunktet, men det kan gi antrekksbildet det lille ekstra. I flatlays er det også kult å bruke litt ulike teksturer. Miks gjerne matte og blanke overflater. Et par røffe slitte jeans ser f.eks veldig pent ut sammen med en silkebluse. «From where I stand»-bilder blir løftet mange hakk om det er litt tekstur på bakken du står på. Eksempel på dette kan være fliser, litt gammel og ujevn asfalt, brostein etc.

Skrevet av: Gunhild Kristiansen

Gunhild er utdannet frisør, og blogger hovedsakelig om mote, hår og beauty. I tillegg tegner og illustrerer hun. Les flere poster Gunhild har skrevet

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul