Disse hashtaggene bør du bruke på Instagram, del 1

«Hashtags på Instagram er ut.» Hørt den før? Enkelte hevder faktisk at å hashtagge bildene dine på Instagram får deg til å virke desperat etter likes. Større kontoer trenger strengt tatt ikke å bruke hashtags – noen velger å poste hastags slik at de havner bak en [mer]-link og ikke er like synlige i feeden, andre sletter hashtaggene når bildet har fått «nok» likes. (Også har vi selvfølgelig dem som enda #ikke #har #skjønt #poenget med hashtags, da.)

Uansett; har man ikke tusenvis av Instagram-følgere kan hashtags være glimrende for å gi bildene dine mer synlighet. Det gjelder bare å bruke de riktige taggene – og nettopp dét skal vi hjelpe deg med. I denne nye spalten finner vi frem til de beste hashtaggene du bør bruke for å få mer oppmerksomhet på Instagram. Vi vil også tipse også om kontoer som reposter bildene dine, så take notes!

Først ut er noen generelle tips, samt noen kjente, norske Instagram-kontoer som reposter bilder.

Generelle tips

1. Tag merker

Hashtag merker og tag merkenes kontoer når du poster bilder av produkter eller klær. Selv de største og mest kjente merkene reposter gjerne. Femelle-blogger Iselinn har eksempelvis blitt regrammet av Too Faced, til deres 8 millioner følgere:

Pearls and lipstick? We’re in. #regram @fiskepinne #toofaced

Et innlegg delt av Too Faced Cosmetics (@toofaced)

 

2. Bruk tid på å finne frem til gode hashtags

Se hvilke hashtags favorittene dine bruker, og benytt deg av søkefunksjonen i Instagram. Det kan særlig være nyttig å se hva slags bilder som faktisk blir postet på ulike hashtags. Ved å søke etter tags får du også se hvor mange bilder som er tagget med de ulike emneknaggene. På den populære taggen #fashion finner du for eksempel over 350 000 000 bilder, og her er det mye som ikke er fashion, for å si det slik. Da kan det være bedre å bruke tags som er litt mindre populære, men som også brukes til det de er ment for. Kanskje #ootd (outfit of the day), #whatiwore eller #currentlywearing funker bedre? Det finnes også en rekke andre hashtags for mer konkrete bildetemaer – som #fwis (from where I stand), #momstyle og #curvystyle.

Finner du riktige hashtags kan du nemlig oppdage små Instagram-communities. Da er sjansene store for at du finner inspirerende bilder og nye favorittkontoer selv, og samtidig får deg noen nye, ekte følgere. Ja, for tror du virkelig at det er ekte mennesker sitter og scroller gjennom #followme og #likeforlike? Ne…

 

3. Skaff deg bedriftskonto

Er du blogger og har egen Facebook-side for bloggen din? Da kan du bytte til bedriftsprofil på Instagram. Med bedriftskonto får du tilgang til statistikk for bildene dine, og kan se hvilke bilder som har fått flest likes og mest synlighet. Kjempepraktisk for å finne ut hva det faktisk er som slår best an hos følgerene dine!

 

Norske Instagram-kontoer som reposter bildene dine

@minmote.no
MinMote deler motebilder, bruk #minmote for å kunne bli repostet, slik som Nnenna:

Light blue monday 💘 #minmote #finelesere @nnennaechem

Et innlegg delt av @minmote.no

@selfiequeens_no
Er det selfies det går i? Tag #selfiequeens_no, som Benedicte:

@stylistano
Bruk #stylistano; Gunhild fikk en regram:

Travle dager! 📷 @gunhild.kristiansen83 🤓🤓 #stylistano

Et innlegg delt av Stylista (@stylistano)

@side2no
Bruker du #side2no kan det hende du får en repost! Det gjorde Nnenna:

Søndag💕 Regram @nnennaechem

Et innlegg delt av Side2 (@side2no)

@styleno
Moteinspirasjon fra Norge – bruk #styleno! Her er Ann-Kristin:

out & about – it’s a new week! ✨ @annkristinhexeberg #styleno

Et innlegg delt av styleno (@styleno)

@norwegianfashionbloggers
Som navnet tilsier, på #norwegianfashionbloggers finner du også norske fashionistas – for eksempel Angela:

@femelleno
Ja, også må vi ikke glemme oss selv, da! Bruk #femelleno – vi reposter mote, skjønnhet og livsstil!

En kommentar om “Disse hashtaggene bør du bruke på Instagram, del 1

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul