Choc-a-bloc krem m/brownies

Ingredienser – Dessert til ca 6 personer
4 gode kvalitet sjokolade brownies (ca 85 g hver)
1/4 kopp (60ml) Kahlua (eller andre kaffe likør)
275g mørk sjokolade, grovhakket
3 eggeplommer
1 1/2 ss sukker
1 ts potetmel
600ml fortykket krem
150g hvit sjokolade, grovhakket
1/4 kopp (30g) ristede hakkede valnøtter
Mørke sjokolade krøller til å dekorere desserten. Om du velger å hakke sjokoladen og anvende som strø i stedet, er helt opp til hver enkelt.

Metode

1. Bryt opp brownies i små biter og legg dem i bunnen av en 1,5 liters fat eller 6 x 1 kopp (250 ml) serveringsglass. Drypp over med Kahlua, for så å sette det til side.

2. Plasser mørk sjokolade i en varmebestandig bolle, og sett den over en kjele med forsiktig kokende vann (ikke la bollen berøre vannet). La det smelte, deretter rør veldig forsiktig til en jevn røre. Fjern fra varmen og tilsett 225ml kokende vann, 1 ss om gangen under omrøring for å lage en saus (ikke tilsett vann raskere for da vil sjokoladen bli kornete). Hell sausen over browniesene, og dekk deretter over og la det hvile i 2 timer.

3. I mellomtiden kan du lage eggeplommer, sukker og potetmel sammen i en bolle med elektrisk vispene, og utfør til røren blir tykk og blek.

4. Varm 300ml av kremen i en kjele over middels varme til like under kokepunktet. Hell den varme fløteblandingen over eggedosisen under omrøring for å kombinere. Overfør røren til en ren kjele og legg over svak varme. Rør i 2-3 minutter til alt blir en tykk vaniljesaus.

5. Plasser to tredeler (100g) hvit sjokolade i en varmebestandig bolle. Hell kremen i bollen, og rør til sjokoladen er smeltet og blandingen er godt kombinert. Avkjøl blandingen helt, og hell det deretter over browniebunnen. La det avkjøle seg i 2 timer.

6. Plasser de resterende 50g av hvit sjokolade i en food prosessor med valnøtter og knus til de blir helt fine. Pisk resten av fløten til myke topper, rør i valnøttblandingen, deretter påfør dette over kremen. Avkjøl igjen i minst 2 timer før de er klare, så kan du dekorere med sjokolade krøller, hvis ønskelig.

Skrevet av: Reidun Beate

Reidun Beate Hagen er en ambisiøs jente på 24 år. Hun er gründeren av Femelle Media. Samtidig jobber hun som hovedredaktør og sjef for alle nettsidene. På privaten er hun gift med Magnus og har en liten datter som heter Miley.

Les mer om hennes liv på http://reidunbeate.femelle.no.

2 kommentarer om “Choc-a-bloc krem m/brownies

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul