Delicious Caramel Crunch Brownies

Oppskrift, tekst og bilder lånt med tillatelse fra Manuela bak bloggen passionforbaking.com.

Disse brownies er laget med brownies bunn, andre lag med en rice crispie bunn blandet med hjemmelaget karamell, og på toppen et herlig lag med sjokolade…

Tripple delicious ♥

Her kommer oppskriften og fremgangsmåten:

Delicious Caramel Crunch Brownies.

100 g mørk sjokolade
125 g smør
175 g brunt sukker
2 egg
100 g mel
1 ss kakao
1 ts. vanilje extraxt

Sett fram alle ingredienser.

Begynn med å varme sjokolade og smør på lav varme i en kjele.

Hell den varme sjokoladen over i en stor bolle.

Hell brunt sukker i sjokolade blandingen.

Videre tilsettes egg …

..litt mel og kakao..

Rør godt sammen.

Helles over i en 20 cm stor bakeform. Jeg legger bakepapir i den slik at det blir lettere å ta ut kaken fra formen.

Stekes på 180 C 30 minutter.

La kaken avkjøles mens du lager Caramel Crunch.

Caramel crunch:

440 g sukker
125 ml vann
125 ml kremfløte
50 g smør
70 g puffet rice crispie/ Kelloggs’s Honni-Korn Smacks

Ta fram det du trenger.

Hell sukker og vann i en kjele på middels varme, og rør godt til sukkeret er helt oppløst!

Når sukkeret er oppløst settes varmen på det høyeste.

La det hele koke opp til 190C

Ikke rør i det!

Når blanding når 180-190 C og den har fått en karamellfarge, så tilsettes kremfløten. Skru varme på det laveste.

Tilsett så smør og rør dette godt sammen til alt smør er oppløst!

Hell det hele over i en bolle der du har i rise cripsie/ Kelloggs’s Honni-Korn Smacks

Rør det godt sammen.

Hell blandingen over den stekte brownies.

La det hvile i romstemp i 30 minutter.

Chocolate Ganache:

300 g mørk sjokolade
125 ml kremfløte

Varm kremfløten sammen med sjokolade i en kjele.

Rør godt og hell det over Crispie blandingen.

La dette stå i romtemp i minst 2-3 timer.

Ikke oppbevar denne brownies i kjøleskapet!

Etter 3 timer tar du brownies ut av formen. Ettersom jeg har bakepapir i formen så løfter jeg den bare ut.

Den beste måten å skjære kaken på er å ta en skarp kniv som du holder under varmt vann, tørker den, og tilslutt skjære den i passende biter.

Det deilige fyllet i midten med crunchy rice crispie blandet med karamell, gjør disse brownies helt unike og supergode ♥

Inviter venner på besøk og server disse herlige browniene, og du vil få masse skryt!

Skrevet av: Reidun Beate

Reidun Beate Hagen er en ambisiøs jente på 24 år. Hun er gründeren av Femelle Media. Samtidig jobber hun som hovedredaktør og sjef for alle nettsidene. På privaten er hun gift med Magnus og har en liten datter som heter Miley.

Les mer om hennes liv på http://reidunbeate.femelle.no.

En kommentar om “Delicious Caramel Crunch Brownies

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul