Double Chocolate Cherry «Cheesecake»

Om du skal i barndåp, bryllup, bursdag, eller kanskje bare slå på stortromma en dag, så anbefaler Femelle denne rådeilige sjokoladeversjonen av ostekake.

Oppskriften gir en 9-tommers kake.

Ingredienser til bunnen:
1 3/4 kopper rå pekannøtter eller valnøtter
1/2 kopp rå kakao bønner
1/8 ts krystall salt
3/4 teskje kirsebærekstrakt
1 ss rå sjokolade pulver
3/4 kopp rosiner

Fyll ingredienser:
3 kopper rå cashewnøtter
1/3 kopp rå agave nektar
6 dadler, revet
1/2 kopp frisk sitronsaft
1/4 kopp vann
2 ts kirsebærekstrakt
1 kopp kokosolje
3/4 kopp rå sjokolade pulver

Topping ingredienser:
1 pose frosne bær, tint (kirsebær er best, men alle typer smaker godt!)
1/4 kopp rå agave nektar
En dæsj fersk sitron juice
En klype kanel

Slik lager du bunnen: Knus nøttene, kakaobønnene og saltet i en food prosessor, utstyrt med «S» blad, til grovmalt. Tilsett kirsebærekstrakt og sjokoladepulver og sørg for å være grunid med røren for å få ingrediensene kombinert. Tilsett rosiner og rør til blandingen klistrer seg sammen når du forsiktig trykker mellom fingrene. Press bunnen inn i en 8 eller 9-tommers form. Sett den i fryseren mens du lager fyllet.

Slik lager du fyllet: Plasser cashewnøtter i en bolle og fyll med nok vann til å dekke med omtrent en tomme. La dem ligge som dette mellom 1 til 2 timer. Renn av vannet og skyll cashewnøttene. Ved å bruke en food prosessor, utstyrt med «S» blad, behandler cashewnøtter, agave, dadlene, sitronsaft og vann til det er kremaktig. Dette kan ta 3 til 5 minutter. Du må kanskje stoppe og skrape ned langs sidene et par ganger. Tilsett kirsebærekstrakt, kokosolje, og sjokolade pulver og rør fram til det blir en herlig krem. Hell fyllet utover bunnen og frys ostekaken slik at det stivner. Tin opp kaken en time eller mer før du serverer.

Slik lager du toppingen: Blend alle ingrediensene sammen og sørg for at hvert ostekakestykke har topping på seg.

Skrevet av: Reidun Beate

Reidun Beate Hagen er en ambisiøs jente på 24 år. Hun er gründeren av Femelle Media. Samtidig jobber hun som hovedredaktør og sjef for alle nettsidene. På privaten er hun gift med Magnus og har en liten datter som heter Miley.

Les mer om hennes liv på http://reidunbeate.femelle.no.

En kommentar om “Double Chocolate Cherry «Cheesecake»

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul