Verdens beste sjokoladepai

Dette trenger du:
– 125 g smør
– 250 g hvetemel
– 30 g sukker
– 2 stk eggeplommer
– ca. 2 ss kaldt vann

Sjokoladefyll:

– 3 plater kokesjokolade
– 4 egg
– 1 ½ dl sukker
– 1 dl lys sirup
– ½ dl smeltet smør

Pynt:
– 50 g pecannøtter eller valnøtter

Slik gjør du:

1. Smuldre smør og mel og ha i sukker. Rør inn eggeplommer og vann. Bland gjerne deigen i en matprosessor. Sett deigen kaldt i 1/2 time.

2. Kjevle ut deigen til en leiv og kle en paiform. Skjær vekk overflødig deig. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.

3. Brekk sjokoladen i biter. Smelt sjokoladebitene i en skål som står i en kjele med kokende vann. Rør i sjokoladen når den er smeltet.

4. Ha sjokoladen i en bolle sammen med egg, sukker, sirup og smeltet smør. Rør alt sammen til en jevn røre og fyll den i paiskallet.

5. Sett paien på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C og stek i 35-40 minutter. Etter ca 15 minutter i ovnen legger du på pecan- og valnøtter til pynt. Da faller de ikke ned i sjokoladefyllet.
Tips og servering

Sjokoladepaien kan du gjerne lage dagen før servering.

Paien er svært mektig, så server den gjerne sammen med pisket kremfløte eller iskrem. Et annet godt alternativ er pisket crème fraîche tilsatt litt melis.

Kilde: matprat.no

Skrevet av: Reidun Beate

Reidun Beate Hagen er en ambisiøs jente på 24 år. Hun er gründeren av Femelle Media. Samtidig jobber hun som hovedredaktør og sjef for alle nettsidene. På privaten er hun gift med Magnus og har en liten datter som heter Miley.

Les mer om hennes liv på http://reidunbeate.femelle.no.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul