10 gode vinteraktiviteter

Vinteren kan være mørk, lang og trist eller et langt og fantastisk eventyr. Det er opp til deg hva du velger å bruke den til. Her er 10 aktiviteter du kan gjøre istedenfor å grave deg ned i sofaen med en kopp te mens du venter på at det skal bli vår og sommer.

1. Langrenn
Nesten hvor som helst i Norge er skiløypene i nærheten. Her kan du både trene og kose deg med familie og venner.

2. Snowboard og alpint
Enda mer snøsikkert enn langrennsløypene er alpinanleggene som skyter kunstsnø fra første minusgrad.

3. Topptur
På grunn av snømangel i byene og økende behov for utfordringer er toppturer i høyfjellet blitt en populær aktivitet. Her kreves det mer utstyr og kunnskap, men de fleste toppene i Norge er veldig tilgjengelige, fra Lyngen og Jotunheimen til Lofoten.

4. Hytte til hytte
DNT sitt utstrakte rutenett gir enorme muligheter for flotte naturopplevelser med tryggheten og komforten det er å komme til en varm hytte, treretters middag og en god seng å sove i underveis.

5. Telttur
For den mer eventyrlystne som vil kjenne naturkreftene og vinterkulden enda tettere på kroppen så er telttur i marka og på vidda løsningen. Dette krever mer planlegging og utstyr, men følelsen av mestring og selvstendighet gjør det verdt det.

6. Svømming
Et godt alternativ til studiotrening og sammen med badstue etter økten er dette en perfekt vinteraktivitet.

7. Klatring
Utfordre deg selv, venner og kanskje en date med klatring i vinter. Det er klatrevegger overalt og du trenger kun sko, sele og tau samt kunnskaper om sikring så er du klar.

8. Gruppetimer på treningssenteret
Når det er vanskeligere å komme seg på trening kan gruppetimer være løsningen. Spinning og yoga er gode eksempler avhengig av dagsform.

9. Spasertur
Selv om gradestokken viser både 10 og 20 minusgrader er det fortsatt mulig å ta kveldsturen med kjæresten eller venninnen.

10. Turskøyter
Den nye måten å ferdes i marka på er turskøyter. Disse kan du feste på turskoene dine og du kan nå krysse distanser over vann som aldri før. Følg med på isens tykkelse og føreforhold før du legger ut på langtur over vannene.

Klær og utstyr til vinteraktivitetene finner du på Addnature Norge.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul