Boom av idrettsstudenter

– I 2003 hadde vi ingen studier innen Personlig Trener eller idrett, mens i dag er dette blitt de mest populære studieretningene, sier administrerende direktør Alexander Opheim i GoStudy, som organiserer utenlandsopphold på vegne av norske universiteter og høyskoler.

De fleste velger å dra til Sydney og Bali. De som tar studiet Personlig Trener er kvalifisert for slike stillinger etter et semester, mens de som velger idrett, som er en treårig bachelor-utdannelse, gjerne tar et semester i utlandet.
I 2012 opplevde GoStudy rekord av norske studenter som ville studere utenlands. Opheim mener dagens unge i større grad enn før kombinerer studier og eventyrlyst.

GoStudy_112

– Basert på karakterene, er de som reiser ut svært ansvarlige. De har et ønske om å prestere og selvfølgelig er det forventninger hjemmefra. Fokus på livsstil, kosthold og trening har naturligvis bidratt til at studieretningene Personlig Trener og idrett har hatt formidabel vekst. Dette er yrker som er attraktive og hvor det er karrieremuligheter, sier Opheim. Fremdeles er det jenter som topper utreisestatistikken. I vårsemeneteret var 81 prosent jenter som reiste utenlands, mens tallet for høstsemesteret viser at flere gutter viser interesse. Andelen jenter har sunket til 73 prosent.
– Jenter har erfaringsmessig vært de mest reiselystne, konstaterer Opheim.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul