Løpet der mållinjen tar deg igjen!

Pressemelding

Søndag 8.mai returnerer Wings for Life World Run til Stavanger – et globalt veldedighetsløp som arrangeres i over 30 land fordelt på 5 kontinenter rundt om i verden – nøyaktig samtidig.

Blant halvmaraton, ultraløp og 24-timers-løp tar Wings for Life et steg videre og har hverken målstrek eller noen fast distanse. Du kan selv velge hvor langt du ønsker å løpe – men det er en liten twist: mållinjen kommer bakfra. Hver løype er 100 km lang totalt, men om du kommer til mål er en litt større utfordring. Deltagerne vil nemlig «forfølges»av en flyttbar målstrek i form av en bil.

Følgebilen starter en halvtime etter løperne. I det bilen tar igjen en løper er løpet over for denne deltakeren. Slik fortsetter det til kun en kvinnelig og en mannlig løper gjenstår, både nasjonalt og globalt.

Hvor langt kan du løpe før du blir tatt igjen av forfølgerbilen?
På hjemmesiden kan du bruke vår mållinjekalkulator – hvor langt kommer du før du blir tatt igjen?

Alle kan delta!
Konkurransen inkluderer hele spekteret av løpere, alle fra bedagelige hobbytrimmere til profesjonelle ultraløpere kan delta. Hver eneste deltager, på hele kloden, vil starte på nøyaktig samme tidspunkt. Man kan også delta i rullestol. Løpet går over 30 steder, og en fullstendig liste over alle stedene er tilgjengelig på wingsforlifeworldrun.com/locations.

På startstreken i Stavanger stiller også de norsk ambassadørene for løpet, deriblant annet Heidi Weng, Tiril Sjåstad Christiansen, Thomas Jacobsen, Nils Jacob Hoff, Kjetil Borch, Henrik Kristoffersen og Aksel Lund Svindal.

All inntekt går uavkortet til forskning på ryggmargsskader.

 


Fakta

Wings for Life World Run

  • Globalt veldedighetsløp der målet er å samle inn penger til organisasjonen Wings for Life som jobber med å finne en kur for å helbrede ryggmargskader.
  • Arrangeres i over 33 land på 35 ulike steder fordelt på 5 kontinenter rundt om i verden – nøyaktig samtidig.
  • Wings for Life World Run ble arrangert for første gang i 2014. I 2015 var det hele 101 280 deltagere som løp i over 35 ulike byer rundt om i verden. Over 35,2 millioner kroner ble samlet inn til stiftelsen Wings for Life
  • I Norge går løpet i Stavanger søndag 8.mai med start i Vågen.
  • En bil følger deltakerne bakfra, og når den siste løperen er tatt igjen av bilen, er løpet over.
  • En mannlig og en kvinnelig vinner krones til ”Wings for Life World Champions”.

Stiftelsen Wings for Life
Alle inntektene fra løpet går til Wings for Life, en stiftelse som finansierer forskning for å finne helbredende behandling etter ryggmargsskade. Forskerne mener at dette skal være mulig, og at det kun er et spørsmål om tid og ressurser.

www.wingsforlifeworldrun.com

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul