Ukens blogg: Gunhild Kristiansen

Ukens blogg er Gunhild Kristiansen (33), som blogger på gunhildkristiansen.femelle.no.

Hvor lenge har du blogget hos Femelle?
Jeg har blogget hos Femelle siden januar i år. Før det hadde en blogg på eget domene hvor jeg skrev på engelsk.

Hva kan vi lese om på bloggen din?
For det meste klær/stil, hår og beauty, men det blir naturlig nok også endel personlige innlegg, meninger og diverse.

Hvorfor begynte du å blogge?
Det begynte med Instagram. Jeg synes det er skikkelig gøy å ta bilder og å uttrykke meg kreativt. Jeg var sent ute med å komme meg på Instagram, men da jeg gjorde det ble jeg helfrelst og tok en stund «kunstneriske» bilder av alt jeg kom over (ja, det var stygt!) Etterhvert ble Instagram litt for begrenset og kanskje også litt for overfladisk for meg. Jeg ønsket en platform hvor jeg også kunne uttrykke meg skriftlig gjennom lengre innlegg.

Hvilke ambisjoner har du for bloggen din?
Å blogge jevnlig hjelper meg å utvikle mine kreative evner. Da jeg startet for litt over et år siden kunne jeg absolutt ingenting om fotografi. Det er utrolig hvor mye man lærer av å ha en blogg, og blogging er absolutt ikke bare foto og tekst. Jeg hadde min egen blogg på WordPress.org tidligere og ble derfor tvunget til å løse alle tekniske problemer selv, noe som for så vidt var lærerikt men som jeg heldigvis slipper her hos Femelle. I tillegg er det mye annet å sette seg inn i, som hvordan samarbeide med brands, hvordan utvikle sitt eget «brand», hvordan markedsføre seg selv osv. Det er mye prøving og feiling, men jeg synes det er utrolig gøy å teste ut hva som funker og hva som ikke gjør det. Min ambisjon med bloggen er derfor å fortsette å jobbe som jeg gjør og utvikle meg videre, men jeg legger ikke skjul på at min drøm er å en eller annen dag jobbe med noe kreativt og at alt det jeg har lært og vil lære i framtiden kan være med å hjelpe meg på vei. Som mange andre har jeg også en drøm om å kunne hjelpe/inspirere andre mennesker gjennom bloggen min.

Hvordan jobber du med bloggen din?
Jeg jobber jevnt og trutt med bloggen. Jeg prøver å få gjort litt hver dag og setter også av egne dager til å ta bilder. Jeg liker å ha en slags formel å holde meg til slik at jeg har et hår/sminke innlegg, et personlig innlegg, et outfit og et innlegg med f.eks antrekks/shopping inspirasjon i uka. Slik vet jeg hele tiden hva det neste jeg trenger å konsentrere meg om er. Jeg holder meg ikke alltid 100% til denne formelen da det alltid må være rom for litt kreativitet, men det er greit å ha en slik formel for å holde seg til tema. Når man blogger er det nemlig fristende å skrive om alt mulig rart man interesserer seg for, men jeg prøver å holde meg til spesifikke tema. Rett og slett fordi det er enklere.

Gunhild Kristiansen

Hva liker du best ved å blogge?
Jeg liker læringskurven. At man ser at selv om det ikke er perfekt, så kan man se forbedring fra måned til måned. Jeg liker å være kreativ, å eksperimentere og å prøve ut nye ting. At det stadig er noe nytt å lære, og at det aldri slutter å være rom for forbedring. Man stagnerer ikke som blogger om man ikke vil for å si det sånn.

Hva er dine beste fototips?
Eksperimenter! Man kan google seg til helt basic fotokunnskaper, men for å virkelig lære må man ut å øve. I begynnelsen tok jeg bilder av alt. Jeg tok med meg mobilen ut og tok bilder av alt mulig, fra alle mulige vinkler. Studer lyset og se hvor forskjellig et objekt kan framstå alt etter hvordan lyset treffer det. Jeg er fortsatt ganske noob når det kommer til det tekniske og jeg kan ikke alle innstillingene på kameraet mitt ennå, men jeg elsker effekten av hva lyset kan gjøre med et bilde. Ikke vær så redd for å feile, eller at det ikke skal være riktig. Jeg tror det er viktigere å utvikle sin egen stil på bildene sine enn å få dem teknisk «perfekte».

Hvor henter du inspirasjon?
Jeg henter inspirasjon overalt. I naturen, på gata, på Pinterest, på kunstmuseum, gjennom musikk, fra filmer, fra arkitektur, fra Vogue Paris, og sikkert mange andre plasser. For meg er inspirasjon en følelse, den kan oppstå spontant (gjerne på joggetur, eller i dusjen), men den kan like gjerne forsvinne fullstendig uansett hvor mye inspirasjon jeg søker etter på Pinterest.

Hva skal til for at en blogg fanger din oppmerksomhet?
Den må være annerledes på et vis. Jeg tror mange bloggere (meg selv inkludert) ubevisst prøver å gjenskape denne hvite, minimalistiske bloggerlooken som er så trendy for øyeblikket. Det gjør at mange blir veldig like og selv om bildene er veldig pene drukner de liksom litt i hverandre. Jeg legger merke til dem som gjør det litt annerledes, men fortsatt estetisk pent. Jeg legger også selvfølgelig merke til blogger som tar opp viktige tema som jeg interesserer meg for, og bloggere som tør være personlige og ekte.

Gunhild Kristiansen

Hva liker du best å lese om på andre blogger?
Jeg liker å lese om ting som interesserer meg for tiden som f.eks markedsføring, selvutvikling og psykologi. Jeg liker selvfølgelig også å se vakre og inspirerende bilder, men siden man stort sett gjør det på Instagram og Pinterest nå, trenger jeg personlig litt mer «mat» (altså kvalitetsinnhold) for at jeg skal lese blogg.

Hva driver du med utenom bloggen?
Jeg er utdannet frisør og liker alt som har med kreativt uttrykk å gjøre.

Beskriv deg selv med fem ord.
Kreativ, sta, rotete, distre, nysgjerrig

Hva er din favorittmat?
Jeg er skikkelig foodie så denne er vanskelig. Jeg elsker mat og spiser det meste. Når jeg og samboer er ute og reiser drar jeg han alltid med på slike food walking og wine tasting tours. Jeg elsker å smake mat fra forskjellige plasser i verden.

Hva står høyest på ønskelisten din for øyeblikket?
Ny PC eller Mac da jeg jobber på en Chromebook som hyler verre enn en sulten baby når jeg prøver å åpne RAW-filer på den.

Gunhild Kristiansen

Hvordan vil du beskrive stilen din?
Emosjonell og ustabil? Jeg liker variasjon.

Fortell noe vi kanskje ikke visste om deg?
Hmmm…at jeg er foodie, elsker rødvin og trener 5 dager i uka? Det er i hvert fall noe jeg ikke skriver om på bloggen. Ja, og jeg elsker konspirasjonsteorier.

Hva gjør deg lykkelig?
Samboeren min, vin, god mat, reiser og sol.

Hvilke plagg må du ha i garderoben?
Skinnjakke og jeans.

Hva bruker du helst penger på?
Mat og reiser.

Hva er drømmejobben for deg?
En jobb der jeg kan få være kreativ på egne premisser.

Gunhilds blogg: gunhildkristiansen.femelle.no ♥

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul