Ukens blogg: Erika Sophie Hvass

Ukens blogg er Erika Sophie Hvass (24) – også kjent som gingergypsy.femelle.no.

Hvor lenge har du blogget hos Femelle?
Jeg har blogget i ca 1 år, jeg startet opp på blogg.no, og da jeg fikk tilbud fra Femelle et par måneder senere takket jeg ja til det, og er utrolig fornøyd! Jeg blogget også da jeg var yngre, og de to siste årene savnet jeg det veldig. Elsker å gjøre kreative ting og dele temaer jeg engasjerer meg for. Så bloggen har gitt meg muligheten til det.

Hva kan vi lese om på bloggen din?
På bloggen min får du et ærlig og inspirerende innblikk i mitt liv, hvor jeg deler min bærekraftige «eco-friendly» livsstil, alt fra mote, mat, reise og opplevelser og ideer, tanker temaer jeg brenner for og anbefalinger. Med et gjennomført fokus på en bærekraftig og grønn levemåte.

Hvorfor begynte du å blogge?
Jeg begynte å blogge siden jeg savnet og være mer kreative og dele det jeg brenner for; grønn livsstil. Jeg studerer mote design og branding, så sosiale medier er veldig relevant for det jeg studerer og hva jeg ønsker å gjøre videre etter studiene. Bloggen har blitt min «levende portfolio».

Hvilke ambisjoner har du for bloggen din?
Da jeg startet var tanken at det skulle kun være en fin måte å utforske kreativitetene min og samtidig få dele temaer jeg brenner for. Den siste tiden har jeg sett på det som en portfolio jeg vil fortsette å bygge opp, for eventuelle muligheter framover. Jeg ønsker å kunne fortsette å bruke bloggen som en «side jobb», hoved fokuset mitt vil være å bygge opp mitt eget miljøvennlige klesmerke.

Hvordan jobber du med bloggen din?
Jeg bruker vanligvis 6-7 timer i uken på bloggen. Jeg har en dag hvor jeg planlegger ukens bloggposter, hva de skal handle om og når de skal postes, deretter skriver jeg og tar bilder litt etter som når jeg har fri/tid. Kjæresten min er fast fotograf, så bilder av meg blir tatt når vi begge to har tid. Jeg blogger for øyeblikket ca 3 ganger i uken, og tror 3-4 ganger i uken er hva jeg ønsker å fortsette med. Synes det er bedre å bruke mer tid på hvert innlegg, isteden for å bare poste for å poste.

Hva liker du best ved å blogge?
Å dele de temaene jeg bryr meg om, forhåpentligvis inspirere andre til å følge drømmene sine. Jeg elsker å dele tanker, ideer og fine bilder og opplevelser fra mitt liv, å vise andre at det er viktigere ting i livet en kun karriere og et såkalt A4-liv.

Erika Sophie Hvass, Gingergypsy

Hva er dine beste fototips?
Lys, location og ordentlig kamera (no phone) is key. Ha en fotograf du stoler på og synes det er litt å jobbe med. Jeg er heldig som har en kjæreste som elsker å ta bilder, så det gjør det utrolig mye enklere. Hvis du ikke har noen til å hjelpe deg fast, ville jeg investert i en tripod. Andre tips er å blogge om teamer du har stor interesse for, så bildene du tar faktisk har betydning for deg, mye gøyere og ta bilder av noe du brenner for.

Hvor henter du inspirasjon?
Naturen og reise/opplevelser er det jeg får mest inspirasjon fra, også fra å lese andre blogger eller magasiner.

Hvem er dine favorittbloggere?
Anniken Jørgensen og Kristin Gjelsvik.

Hva skal til for at en blogg fanger din oppmerksomhet?
Stort engasjement (som oftest for temaer jeg også brenner for), fine bilder og design.

Hva liker du best å lese om på andre blogger?
Mote inspirasjon, reise og temaer jeg også har interesse for.

Hva driver du med utenom bloggen?
Studerer branded fashion design, elsker å reise og være ute i naturen. Yoga og matlaging.

Har du noen spennende planer for 2017?
2017 blir et spennende år, jeg blir ferdig med bacheloren min om noen måneder, og etter 4,5 år i utlandet har kjæresten min og jeg bestem oss for å flytte til Oslo for en stund. På vei til Norge skal vi ta turen innom Kambodsja, Thailand (favoritt) og Vietnam. Det blir også noen turer til Nederland, for å besøke familien og venner av kjæresten min.

Beskriv deg selv med fem ord.
Sta, miljø»freak», down to earth, omsorgsfull, nysgjerrig

Hvordan ville dine nærmeste ha beskrevet deg med fem ord?
Sta, utadvendt, omtenksom, reiselysten, pliktoppfyllende

Erika Sophie Hvass, Gingergypsy

Hva gjør du helst på en lørdag?
Da her jeg helst ute å opplever noe, går tur i fjellet, snowboard, finner en nye øde strand eller lign. deretter en god middag enten hjemme eller ute, med rødvin og deretter en liten koselig bar med live jazz or soul.

Hva er din favorittmat?
Mexikansk og italiensk (vegetar) er aldri feil

Hvordan vil du beskrive stilen din?
En miks av bohemian og chic; Farger, oversized, lag-på-lag, volum og blonder.

Fortell noe vi kanskje ikke visste om deg?
Jeg klarer ikke sove uten sovemaske, det er helt krise hvis jeg reiser bort og glemmer den hjemme. Da må jeg faktisk legge noe over ansiktet for å sovne.

Hvordan ser livet ut om 10 år?
Driver min egen etiske business, har kjøpt bolig i Norge, som kan leies ut når vi ønsker å reise bort/bo i utlandet i lengre perioder. Kanskje barn? Mange nye opplevelser og utfordringer. Lykkelig og alltid på jakt etter nye utfordringer eller forandringer.

Hva får deg til å le?
Stand up, kjæresten min, spillkveld med venner, morsomme katte/hunde-videoer.

Hvilke produkter klarer du deg ikke uten, og hvorfor?
Kokosolje, det er 100% naturlig, og jeg bruker det til ALT, matlaging, barbering, til håret, kroppen, alt. Solkrem, etter 4,5 år i varmen er solkrem noe jeg ikke kan leve uten.

Hva gjør deg lykkelig?
Natur, god mat og vin, kjæresten min, reise og opplevelser. Mennesker som er snille mot noen de ikke kjenner.

Hvilke plagg må du ha i garderoben?
Bikini, hatt og en et eller annet blondeplagg.

Hva bruker du helst penger på?
Reise og mat

Hva er din verste uvane?
Biter negler når jeg er stresset eller nervøs

Hva er drømmejobben for deg?
Drive bloggen på siden og ha mitt eget miljøvennlige klesmerke.

Hvem ser du opp til?
Moren min, og generelt mennesker som gjør business på en miljøvennlig og etisk måte, hvor omsorg og medmenneskelighet kommer først.

Erika Sophie Hvass, Gingergypsy

Erika Sophies blogg: gingergypsy.femelle.no ♥

2 kommentarer om “Ukens blogg: Erika Sophie Hvass

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul