Ukens blogg: Ida Johansen

Ukens blogg er Ida Johansen (25), som blogger på idajohansen.femelle.no.

Hvor lenge har du blogget hos Femelle?
Jeg føler meg relativt ny i blogg gamet, og startet ikke blogge før i juli 2016. Jeg hadde tatt fashion inspirerte bilder en liten stund som jeg delte på Instagram, men fant raskt ut at jeg hadde lyst til å ta det litt videre med å starte en blogg hvor jeg kunne dele mer av det som falt litt utenfor Instagram profilen min. Femelle var en perfekt plattform for meg, og de hjalp meg til og med i gang med å starte bloggen min!

Hva kan vi lese om på bloggen din?
I hovedsak blir det mye mote og reising på bloggen min. Det er ingen hemmelighet at jeg elsker både klær og reising, så da blir det naturlig nok mye av dette. For 6 mnd siden flyttet jeg til Bangkok, og det har derfor blitt mye Bangkok-tips også. Dette er forøvrig noe dere kommer til å se enda mer av framover!

Hvorfor begynte du å blogge?
Det er vel ikke å underdrive at jeg gjennom tidene har hatt en phd i blogglesing. Jeg oppdaget tidlig at dette er en platform hvor jeg kan hente uendelig med inspirasjon, og også en underholdningskanal hvor jeg kan lese om akkurat det jeg ønsker. Som nevnt startet jeg å ta litt bilder til min instagramprofil, noe som vokste til å bli bloggen min som jeg har i dag.

Hvilke ambisjoner har du for bloggen din?
Jeg skulle gjerne ønske at jeg kunne ha brukt mye mer tid på bloggen min enn hva jeg gjør. Da jeg startet å blogge tenkte jeg at dette er en perfekt hobby å bedrive ved studiene mine. Men så feil kunne jeg ta! Blogging tar utrolig mye tid, og jeg sier kudos til alle dere som oppdaterer daglig og til og med flere ganger om dagen. Blogging skal være gøy, og jeg oppdaterer derfor når jeg har tid. Det skal ikke stå på ambisjonene, bare tiden!

Hva er dine beste fototips?
Naturlig lys! Det er utrolig hvor mye det naturlige lyset har å si for hvordan kvaliteten på bildene dine blir. Jeg vil også oppfordre alle til å prøve å leke litt med solen. Magic hour (her i Thailand rundt kl 17), gir fantastiske bilder og jeg elsker den magiske stemningen solen kan gi. Forsøk å endre vinkel i alle mulige retninger og se hvordan stemningen i bildet endrer seg.

Ida Johansen

Hvor henter du inspirasjon?
Jeg er det man kallen en instagramslave. Tonnevis med timer har gått med her, men jeg elsker å scrolle nedover og bli inspirert. Tidligere leste jeg mye blogg, men må innrømme at etter at Instagram ble populært er det her jeg som regel henger. Det er for stort tiltak å gå inn på blogger, og telefonen er som regel alltid med meg og lettere å løfte i sengen…. Pinterest er også en stor inspirasjonskilde! Jeg bruker som regel dette dersom jeg er på søken etter noe spesielt. «Nail inspo», den er et søkeord som har blitt brukt utallige ganger.

Hvem er dine favorittbloggere?
Janni Deler, hun oppdaterer ofte, reiser mye og tar fantastiske bilder! Danske Maria Kragmann fordi hun har god stil og swag, og unge Chloe Schuterman fordi hun har en amazing wardrobe. Hennes mor driver en butikken Natalie Schuterman i Stockholm og Chloe dukker støtt og stadig opp med noe lekkert der i fra!

Hva liker du best å lese om på andre blogger?
Jeg liker å se antrekksbilder, sminketips, reisetips, mattips, ja generelt tips! Tips som angår mine interesser, ja da blir jeg glad.

Hva driver du med utenom bloggen?
Jeg studerer fulltid økonomi og administrasjon ved NHH, og for tiden skriver jeg min masteroppgave innenfor fagfeltet Brand Management. Jeg må innrømme at det går svært mye tid til skole, men prøver alltid å få tid til andre hobbyer. Trening gir meg mye glede, og jeg har vær innom det meste. Jeg har ofte perioder hvor jeg blir oppslukt i ulike treningsformer, men styrketrening er alltid min base. For mange år siden hadde jeg tidenes hangup på aerobics og zumba, og jobbet til og med som instruktør innenfor dette. Det har vært svømmeperioder, yogaperioder, og nå er jeg inne i en boxing- og danseperiode. Thailand er jo hjemmet for Muay Thai, så det er klart jeg må gjøre dette når jeg er her.

Har du noen spennende planer for 2017?
I 2017 skal jeg endelig begynne å jobbe etter 20 år på skolebenken!! Kan du tenke deg det. Jeg er glad i å lese, skrive og tenke, men nå skal det bli himla gøy å endelig få teste ut noe i praksis. Faktisk så har jeg allerede planene klare, og tar over som ny daglig leder i min families bedrift!

Beskriv deg selv med fem ord.
Ansvarsfull, arbeidsom, åpen, nyskjerrig og kreativ.

Hvordan ville dine nærmeste ha beskrevet deg med fem ord?
Organisatoren, regelrytteren, stressa, eventyrlysten og snill. Man må alltid ha med snill…

Hva gjør du helst på en lørdag?
Energiske Ida omringer seg helst med de nærmeste vennene sine for tull og fanteri (og tro nå ikke at det ikke kan bety brettspill..jeg eeeelsker brettspill…), men rolige Ida tilbringer helst tid i sofaen med sin kjære og en pizza. Uansett, dagen skal aller helst starte med en bad ass frokost, og kanskje en treningsøkt, gåtur ute i det fri, eller litt shopping.

Hva er din favorittmat?
Jeg er en stor fan av thaimat, og flaks for meg at det er akkurat her jeg befinner meg. Eller skal jeg si uflaks? For å si det sånn, jeg burde tilbringe mer tid på treningssenteret fremover…

Hva står høyest på ønskelisten din for øyeblikket?
Det er ingen andre klassikere enn en sort Chanel flapbag i caviar! Eller boy… åh, jeg klarer aldri å bestemme meg. En mer tidløs veske klarer du aldri å finne. Den vil passe alle mine antrekk frem til jeg er 90 år gammel.

Hvordan vil du beskrive stilen din?
Jeg er en «emotional dresser», dvs jeg kler meg etter humøret. Har jeg en dårlig dag blir det enkelt og kjedelig, men har jeg en kreativ dag blir det deretter. Jeg er kler meg også veldig etter været, og om sommeren blir stilen min mye mer bohemsk enn på høsten og vinteren. Jeg holder meg veldig ofte til klassikere, elsker å mikse ulike tekstiler og har nok en ganske feminin stil med et hint av androgynitet. Jeg er ikke veldig jente-jentete og ikler meg sjeldent blonder og rosa.

Fortell noe vi kanskje ikke visste om deg?
Jeg har trailerlappen!

Ida Johansen

Hvilke produkter klarer du deg ikke uten, og hvorfor?
Anastasia Beverly Hills brow gel og penn. Jeg har prøvd utallige produkter for øyenbrynene, men etter at jeg fant disse har jeg aldri byttet leir. De er enkle å legge og fargen holder hele dagen. Som den «variety seekern» jeg er, er jeg nok en markedsførers værste mareritt, og må alltid prøve noe nytt. Hver gang jeg er tom for et produkt må jeg teste noe nytt neste gang. (Vet du hva, jeg er helt lik også på restaurant…)

Hvilke plagg må du ha i garderoben?
Hvis jeg har mine klassikere kan jeg overleve hva som helst; oversized blazer, skinnbukse, et par slitte jeans, en hvit t-skjorte, chunky knit genser, ankelstøvletter, strap heels og en klassisk veske. Vinter eller sommer, dette er hva jeg trenger.

Hva bruker du helst penger på?
Jeg er en veske junkie som eeeeeeelsker vesker, og gjør aller helst mine investeringer her. Ønskelisten er uendelig lang… Jeg setter også pris på en god kvalitetsjakke eller sko. Kanskje er det fordi jeg kommer fra Norge, og så og si alltid befinner meg i en jakke. Når det kommer til sko er jeg veldig forsiktig da de ofte slites ut veldig fort. Derfor investerer jeg aller helst i sko man kan ha i flere sesonger, som feks et par ankelstøvletter i skinn. Så lenge de får den behandlingen de trenger holder de i mange år! Jeg er også veldig flink til å ta de med til skomakeren i ny og ne.

Hva er drømmejobben for deg?
Jeg vil være selvstendig næringsdrivende, drive et stort eventbyrå og aller helst sammen med noen jeg er glad i.

Ida Johansen

Idas blogg: idajohansen.femelle.no ♥

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul