Hvordan ta lappen billigst mulig? Våre tips og triks
Har du planer om å ta lappen for bil, moped eller motorsykkel i tiden fremover? Da er det en rekke ting å legge til rette for. Det kan være blant annet tid som blir brukt på grunnkurs, kjøretimer, øving på teori og mye mer. I tillegg er det ganske store kostnader for å ta lappen for de ulike kjøretøyene. Så hvordan ta lappen billigst mulig? Vi har laget en liten oversikt med våre anbefalinger, tips og triks for å få lappen billigere.
Velg trafikkskole nøye
De aller største kostnadene knyttet til lappen er hos trafikkskolen du velger. Der gjennomfører du obligatoriske kurs og kjøretimer. Det kan være i form av glattkjøring, langkjøring og forbikjøring. Alle som skal ta billappen må gjennom disse kursene. Det betyr også at du ikke kommer unna å bruke penger på slike kurs og kjøringen som er knyttet til dem.
En ting du kan velge mellom er hvilke kjøreskole du skal benytte deg av. Er du heldig har du flere kjøreskoler tilgjengelig i nærområdet, og dermed kan du henvende deg til de aktuelle aktørene og få pristilbud. Gjennom året har mange kjøreskoler kampanjer som det kan være fornuftig å benytte seg av for å spare penger.
Finn en fornuftig måte å øve på teoriprøven
Det finnes en rekke alternativer for å øve på teoriprøven på nett, og blant en av disse er nyetablerte Testen.no. Det som er unikt med Testen.no er at de bruker kunstig intelligens som gjøre læringsprosessen mer effektiv, de har gode garantier, over 3000 spørsmål og enkle formulerte spørsmål. I tillegg til dette har de lagt seg under i pris enn andre lignende aktører, som gjør at du kan få en billig måte å .
Øvelseskjør mye
Har du muligheten til å øvelseskjøre med foreldre eller andre som du stoler på, så kan det hjelpe deg å spare penger på lappen. Hvis du har en god ledsager, så kan det hjelpe deg med å forbedre kjøreferdighetene dine og du kan unngå kjøretimer som ikke er obligatoriske.
Du kan forvente at en kjøretime gjerne koster et sted mellom 600 til 800 kr. Hvis du trenger 5 kjøretimer utover det som er nødvendig, så er det i verste fall 4000 kr ekstra. Dette kan du unngå ved å øvelseskjøre privat.
Her kan du lese !
Forbered deg godt på teoriprøven
En ting er å velge en øvingsplattform som har en lav pris, men noe annet er å bestå første gang. Det finnes flere som stryker på teoriprøven første gang og det er ikke noe nederlag. Allikevel vil man helst bestå første gang, og det er flere grunner til.
Hvis vi tar utgangspunkt i Statens Vegvesen, så koster 650 kr hvis du betaler på stedet og 320 kr hvis du betaler over nett. Dette er ikke nødvendigvis de største kostnadene, men hvis du ikke består så vil beløpet doble seg. Hvis du legger ned innsatesen og bruker god tid på å øve på teoriprøven, så vil sjansen for å bestå være større.
Det hander i stor grad om å bruke en øvingsplattform du trives med, lese om teorien og tenke over hvordan teorien fungerer i praksis. Da vil det være mye enklere å knytte teorien opp mot spesifikke situasjoner, og det kan være svært hjelpsomt når du skal ta teoriprøven. Undersøk temalister og det du må kunne, slik at du kan forberede deg på best mulig måte.
Spar opp penger
Dette gjør nødvendigvis ikke lappen noe billigere, men det kan være lurt å sette opp et budsjett og spare penger til førerkort. Du har muligheten til å ta trafikalt grunnkurs når du er 16 år, og da er det 2 år til du kan ta oppkjøring på førerkort for bil. Det betyr at du har 2 år på å spare opp penger til lappen, eller ønske deg penger til bursdager, jul og lignende for å sette av penger til dette.
Noen er også så heldige at du får hjelp fra familie til å dekke kostnader knyttet til førerkort, og det kan hjelpe. Har du ikke den muligheten, men er motivert for å ta førerkort tidligst mulig eller til en viss alder, så kan det være lurt å spare opp penger til akkurat dette.