ice

ice

ice har etablert seg til å bli en av de fremste leverandørene av mobilabonnement i Norge. De har utbygget sitt eget mobilnett, kan tilby abonnement som er tilpasset ditt forbruk og har prisvinnende kundeservice. På ice kan du bestille mobilabonnement og kjøpe telefon.

Bestill her

Annonselenke

Mobilabonnement

 • For alle: fra 1 GB (149 kr) til ubegrenset data (399 kr)
 • Under 29 år: fra 3 GB (149 kr) til ubegrenset data (349 kr)
 • Alle abonnement har fri tale, SMS og MMS
 • Eget mobilnett som dekker 99.6 % av Norge

Nøkkelinfo

 • Ingen bindingstid
 • Eget mobilnett over 99.6 % av Norge
 • Du beholder ditt gamle nummer om du ønsker
 • Ingen bindingstid
 • Kjøp telefon med eller uten abonnement i nettbutikken
 • Data som er ubrukt overføres til neste måned
 • Gratis BankID

Fordeler

Et billig alternativTilpass abonnement etter eget brukKjøp mobil med eller uten abonnement Prisvinnende kundeserviceFri tale, SMS og MMSHar Norges nye mobilnettIngen bindingstid
Gå til ice

Annonselenke

Om ice

Ice er et mobiloperatør som er under eierskap av Lyse. Dette konsernet er eid av 14 kommuner i Sør-Rogaland, og konsernet har ønsket å skape verdier tilbake til fellesskapet. Gjennom de siste årene har konsernet sørget for en betydelig plassering i det norske markedet innen bredbånd og fiber, samtidig som de tilbyr tjenester og produkter under Lyse, Altibox, ice og Smartly.

Dette har gjort det mulig for at ice og Altibox har tilgang til moderne og digital infrastruktur, som sørger for at kan tilby 5G-frekvenser som de ledende aktørene i markedet. Lyse har klare mål om å tilby 5G over hele Norge til mobil og trådløst bredbånd. Dette vil resultere i fleksibilitet og kundetilfredshet for de som ønsker å benytte seg av deres tjenester.

Helt siden de startet med å lansere tjenester og produkter innen mobiltelefoni, og utbygging av sitt helt eget mobilnett, har de hatt et mål; Å være med i kampen om gjøre mobilmarkedet bedre i Norge for privatpersoner og bedrifter. Siden oppstart av ice 2015, har de gått fra 1 kunde til godt over 700 000. I tillegg har ice sitt helt eget mobilnett blitt rangert til det 16 beste i verden, når det kommer til mobilopplevelse i følge Tutelas Global State of Mobile Experience Report i 2021. Den dag i dag har ice over 250 ansatte og ekspanderer stadig.

Mobilabonnement for de under 29 år

Vi har tatt for oss de vanlige mobilabonnementene på sammenligningssiden, men ice har også tilrettelagt abonnement for de yngre. Er man under 29 år får man redusert pris på de månedlige fakturaene.

Dette får man tilgang til hvis man er under 29 år

Man har de samme betingelsene inkludert som er presentert i mobilabonnement fra 1 til 30 GB.

 1. Det første abonnementet man kan velge mellom er iceUng 3 GB og det koster 149 kr i måneden.
 2. Det andre abonnementet man kan velge er iceUng 8 GB og det koster 199 kr i måneden.
 3. Deretter har man iceUng 16 GB som koster 249 kr per måned.
 4. Man har også iceUng 30 GB som koster 299 kr i måneden.
 5. Til slutt har man iceMax Ung med ubegrenset data. Her kan man også velge mellom Normal og Raskere. Normal vil koste 349 kr i måneden, mens Raskere koster 449 kr i måneden.

Som nevnt har man også egne betingelser for de under 13 år

Hvis man er under 13 år og ønsker mobilabonnement fra ice, så har man tilgang til 1 GB med ice+, samtidig som man har ubegrenset SMS og MMS. Man har to alternativ å velge mellom:

 • iceJunior som er gratis og man har tilgang til å benytte seg av 3 numre.
 • Man har også iceJuniorPluss der man har fri tilgang av taletid og det koster kun 50 kr i måneden.

Tjenester fra ice

Når man blir kunde hos ice så har de vanvittig mange tjenester og fordeler man kan benytte seg av. Her tar vi for oss disse tjenestene og hva de går ut på:

 • Få tilgang til Data Frihet

Hvis man vil bruke ice, så har man mulighet til å få Data Frihet som vil si at man får 1000 GB ekstra med ice+. Dette koster kun 99 kr ekstra i måneden, og det har ingen bindingstid.

 • MobilBytte

Dette er et nyttig alternativ hvis man skal bytte, kjøpe eller eie mobil. Dette er en forsikring som er inkludert i prisen man betaler fra før, og det gir muligheten til å bytte mobil etter 18 måneder hvis man ønsker.

 • Data Rollover

Data Rollover gir muligheten til en automatisk overføring av ubrukt data til neste måned, Det kan variere hvor mye data man bruker fra måned til måned, men dette gir muligheten til å ikke betale for det man ikke bruker.

 • Rollover Deling

Med Rollover Deling kan man enkelt via ice-appen gir andre ice-kunder data.

 • iceTrygg

iceTrygg gir kunder en forsikring som sørger for at man har tilgang til veiledning og advokathjelp til relevante saker rundt ID-tyveri, nettslett og muligheten for trygg netthandel. iceTrygg koster kun 69 kr i måneden. Dette er en type forsikring som er levert av HELP forsikring.

 • 4G-Tale

ice gir muligheten for 4G-Tale. Dette gir kunder muligheten til å ringe andre over 4G, som resulterer i en svært god opplevelse når man prater med andre via mobil.

 • WiFi Tale

Noe lignende er det man kaller WiFi Tale. Det gir en muligheten til å ringe eller sende meldinger over trådløst nettverk, og det er en super løsning for folk som har dårlig dekning på arbeidsplassen eller i hjemmet.  lar deg ringe og sende SMS over det trådløse nettet, og er perfekt for deg som kan oppleve dårlig dekning hjemme eller på jobb.

 • Tvilling-SIM

Tvilling-SIM sørger for at man kan ringe, sende meldinger eller streame fra to ulike mobiltelefoner selv om man bare har ett mobilabonnement. Det kan være svært nyttig hvis man bruker telefon når man er i bil, båt eller på et feriested.

 • Data-SIM

ice gir også tilgang til Data-SIM. Data-SIM er en måte som kan gi brukeren mulighet til å søke seg rundt på nettet på en enhet i tillegg, uten å ha behov for Wi-Fi.

 • BankID på mobil

Med BankID på mobiltelefonen trenger man ikke å være avhengig av den gamle kodebrikken for å logge seg inn på nettbanken. Det er helt gratis når man er kunde hos ice.

 • Hemmelig nummer

Hemmelig nummer sørger for at eget telefonnummer blir registrert hos opplysningstjenester eller i telefonkatalogen. Man kan også sørge for at eget nummeret ikke vises når man ringer noen andre

 • ice-appen

Benytt deg av ice sin helt egen app. Det er kjempefin å bruke når man skal se hvor mye data man har brukt, eller om man skal kjøpe tjenester etter behov eller betale regninger. Den anbefales å laste ned hvis man er ice-kunde.

Når man velger å benytte seg av mobilabonnement så er det flere smarte tjenester man har tilgang til, som man kan få for en billig penge. Dette kan være svært nyttig etter behov, og ice jobber aktivt med å utvikler produkter og tjenester som kundene kan dra nytte av.

Få tilgang til et av verdens beste mobilnett

Som nevnt, har ice blitt rangert som nummer 16 i verden når det kommer til mobilopplevelse. Dette er i stor grad basert på at mobilnettet har 99.9 % oppetid, som gjør at man i største grad kan bruke mobilnettet uten å bli avbrutt. Mobilnettet gir også tilgang til 5G i de største byene rundt i Norge. I tillegg strekker mobilnettet seg over 99.6 % av Norge, så de aller fleste har gode muligheter til å benytte seg av ice på en god måte. På deres sine nettsider, kan man enkelt bruke et dekningskart som viser hva slags dekning de leverer rundt om i Norge. Det kan være smart å sjekke ut før man bestiller abonnement fra ice.


Slik fungerer det når man skal bytte til ice!

Det første mange lurer på når de skal bytte til et annet mobilabonnement, er om man fortsatt kan beholde sitt eksisterende mobilnummer. Når man bytter til ice, så er det fullt mulig. Om man ønsker et nytt mobilnummer, så er det helt gratis og ice ordner det for deg. Når man har bestilt abonnement hos ice, så kan man forvente å få SIM-kortet i posten innen 5 til 10 arbeidsdager. Det eksisterende SIM-kortet man har fra før, vil fungere helt til man får melding om å bytte om.

Når man benytter seg av ice, vil man uansett abonnement (utenom iceJunior) ha ubegrenset taletid, MMS og SMS i hele Norge. Det vil si at man bare betaler for datamengden man ønsker i mobilabonnementet. Med ice har man også inkludert Data Rollover. Det betyr at man tar med seg ubrukt data inn i neste måned. Slik får man en belønning og betaler ikke for det man ikke har brukt. Man har også mulighet til å dele ubrukt data med andre som har ice.

Hvis man velger mobilabonnement fra ice, så får man mulighet til å bruke ice sitt helt eget mobilnett som de har utviklet selv. Det er tilgjengelig i 99.6 % av hele Norge. Med andre ord har man god dekning og tilgang til å være på nett uansett. I tillegg til dette har man 5G i de største byene i Norge, og dette vil bli mer utbredt med tiden.

BankID har også blitt svært utbredt med tiden, og det gjør bruken av mobilbank mye enklere. Med ice får man tilgang til å sette opp BankID gratis.

Velkomsttilbud fra ice

ice har også tilgjengelgi et velkomsttilbud. Det er et godt alternativ hvis man er usikker på om man vil trives med abonnementet, så da har man mulighet til å teste det ut aller først. Dette er betingelser som inngår i velkomsttilbudet:

 • Månedsavgift på prøvetilbud koster 99 kr/mnd
 • Tilgjengelig data i Norge er 30 GB
 • Data i EU/EØS er 12 GB er inkludert
 • Taletid er inkludert
 • SMS er inkludert
 • MMS er inkludert
 • Data Rollover er ikke inkludert
 • Rollover Deling er ikke inkludert
 • Datahastighet går opptil 350 Mbit/s

Hvis tilfellet er at man bruker opp datamengden som er inkludert i EU/EØS vil ice stoppe dataforbruket. Man har muligheten til å kjøpe en ny datapakke. Dette er man tilgang til å gjøre på “Min Side” på ice sine nettsider. Man kan også bruke Appen til ice for å administrere dette.