Vanskelig å få refinansiering - Her er alternativene dine

Synes du det er vanskelig å få refinansiering? Det kan være et problem for mange og det finnes flere årsaker til det. Her kan du lese om årsakene for at det kan være vanskelig å få refinansiering for deg, og hva du kan gjøre for å forbedre mulighetene dine. I tillegg kan du lese om fordeler og ulemper, samt hvordan du kan sammenligne tilbud på best måte.

Vi har samarbeid med flere aktører innenfor refinansiering. Flere av disse spesialiserer seg for folk som har vanskelig for å få refinansiering fra banker. Høres dette interessant ut? Da kan du fortsette lesningen nedover.

Det kan være vanskelig å få refinansiering, men her kan du lære om hvorfor det er vanskelig og hva du kan gjøre.

Årsaker til at det er vanskelig å få refinansiering

Det er ingen hemmelighet at det kan være vanskelig å få refinansiering og atdet kan være en krevende prosess. Långivere er ofte tilbakeholdne med å tilby refinansieringsavtaler til låntagere som allerede har tatt på seg en betydelig mengde gjeld. Dette kan også gjøre det vanskelig for låntagere å få gode vilkår og betingelser.

Her er noen av de vanligste årsakene til at det kan være vanskelig å få refinansiering:

 1. Långivere er bekymret for at låntakere tar opp mer gjeld. Når du søker om et refinansieringslån, vil långivere ta kredittsjekk av deg. Det er for å avgjøre om du har råd til det nye lånet. Hvis de tror at du allerede sliter med å få endene til å møtes, kan de være motvillige til å tilby deg refinansiering
 2. Långivere er bekymret for verdien av boligen din. Hvis boligen din har gått ned i verdi siden du kjøpte den, kan det være vanskeligere å få et refinansieringstilbud på boligen din. Dette er fordi långivere vil være bekymret for om de vil være i stand til å selge boligen din for nok til å dekke lånet hvis du misligholder det.
 3. Långivere ønsker ikke å tape penger på avtalen. Hvis du refinansierer med en ny långiver, vil de forsikre seg om at de kommer til å tjene penger på avtalen. Dette betyr at de vil se etter låntakere som har en god kredittscore og en lav belåningsgrad.
 4. Långivere er bekymret for boligmarkedet. Hvis boligmarkedet er i en nedgang, kan långivere være nølende med å tilby refinansieringsavtaler for boliglån. Dette er fordi de er bekymret for at låntagere vil misligholde sine lån hvis verdien av boligene deres synker.

Disse punktene kan være faktorer som spiller inn for at du ikke får refinansiere. Er dette tilfelle, er det viktig å huske at du ikke er alene. Mange låntagere er i samme situasjon.

Les om årsaker for hvorfor det det er vanskelig å få refinansiering.

Slik forbedrer du sjansene dine for å få refinansiering

Det kan være svært vanskelig å få refinansiering, men det er flere ting du kan gjøre for å forbedre sjansene dine. Se vår liste over ting du kan gjøre:

 1. Forbedre kredittscore. Hvis du har en god kredittscore, vil långivere være mer sannsynlig å tilby deg en refinansieringsavtale. Du kan forbedre kredittscore ved å betale regningene dine i tide og holde god styr på egen økonomi. Hvor mye du tjener spiller også inn på kredittscoren.
 2. Øk verdien på boligen din, hvis du vil refinansiere boliglånet. Hvis du kan øke verdien på boligen din, er det mer sannsynlig at du får et refinansieringstilbud. Du kan gjøre dette ved å pusse opp boligen din eller ved å vente på at boligmarkedet skal bli bedre.
 3. Finn en långiver som er villig til å samarbeide med deg. Det er noen långivere som er mer villige til å jobbe med låntagere som har en mindre god kredittscore. Du kan kanskje finne en av disse långivere ved å undersøke rundt på nett eller ta kontakt med en økonomisk rådgiver.
 4. Skaff deg en medsøker. Hvis du kan få en medsøker for lånet ditt, vil du være mer sannsynlig å få et refinansieringstilbud. En medsøker vil sammen med deg, stå ansvarlig for å betale ned lånet. Dette vil hjelpe i stor grad hvis du selv ikke har god nok kredittscore.
 5. Hvis du stiller sikkerhet i lånet, kan det være en god forsikring for långiver. Da kan sjansen øke for å få godkjent et lånetilbud.

Hva du skal gjøre hvis du får avslag på et refinansieringstilbud

Hvis du får avslag på et refinansieringstilbud, ikke fortvil. Det er et par ting du kan gjøre for å øke sjansene dine for å bli godkjent neste gang. Først må du sjekke kredittrapporten for eventuelle feil. Hvis du finner noen, bestrid dem med kredittbyrået.

For det andre, prøv å forbedre kredittscore. Du kan gjøre dette ved å betale regninger i tide, ha kontroll på eksisterende gjeld og fjerne eventuelle betalingsanmerkninger.

Du kan også spare opp til en større forskuddsbetaling til långiver. En større forskuddsbetaling vil senke belåningsgraden, noe som gjør deg til en mindre risikabel låntager.

Til slutt, ikke nøl med å undersøke markedet. Bare fordi en långiver avslå din søknad, betyr ikke at en annen vil gjøre det samme. Alle har ulike modeller og krav. Det er verdt å søke hos forskjellige långivere før du gir opp. Det er vanskelig å få refinansiering, men med litt innsats bør du kunne få det refinansieringstilbudet du trenger.

Vanskelig å få refinansiering, men slik sammenligner du långivere

Når du vurderer å refinansiere, er det viktig å sammenligne vilkår og betingelser fra långivere i markedet. Ved bruk av vår sammenligningstjeneste kan du enkelt sammenligne de beste långiverne i markedet.

Vi gir deg en oversikt over de viktigste faktorene når du skal se etter långiver.

Sammelign:

 • Inntektskrav
 • Om du går under alderskravet
 • Nominell og effektiv rente
 • Lånebeløp
 • Nedbetalingstid
 • Eventuelle gebyrer som hører med lånet

Det kan være vanskelig å få refinansiering, men hvis du får et godkjent tilbud en gang må du vite hvordan du skal sammenligne långivere. Å se etter disse faktorene kan gi deg et inntrykk over hvilke långivere som passer for deg. Videre kan du ta kontakt med de enkelte långiverne som matcher deg, og få tilsendt et tilbud.

Hva du skal se etter i et refinansieringstilbud

Det kan være vanskelig å få refinansiering, men hvis tilfelle er at du får et tilbud så er det flere ting du må vurdere..Når du vurderer å refinansiere, er det viktig å sammenligne tilbud fra flere långivere for å få de beste vilkårene. Vi lister opp noen ting du bør se etter i et refinansieringstilbud:

 • Renten: Dette er den viktigste faktoren å vurdere ved refinansiering. Du bør sammenligne priser fra flere långivere for å finne det beste tilbudet.
 • Nedbetalingstid: Nedbetalingstiden er hvor lang tid du har på å betale tilbake lånet. En lengre låneperiode vil gi lavere månedlige betalinger, men du betaler mer i renter i løpet av lånets levetid. En kortere låneperiode vil ha høyere månedlige betalinger, men du betaler mindre i renter over tid.
 • Gebyrene: Sørg for å sammenligne gebyrene knyttet til hvert lånetilbud. Noen långivere kan kreve etableringsgebyrer, søknadsgebyrer eller andre avsluttende kostnader. Disse avgiftene kan øke, så sørg for å sammenligne dem før du tar en avgjørelse.
 • Hva skjer ved tidligere nedbetaling enn planlagt?: Noen lån kan ta ekstra betalt hvis du betaler ned lånet tidligere enn planlagt. Det betyr at du vil bli belastet med et gebyr hvis du betaler ned lånet tidlig. Sørg for å spørre hvordan långiver praktiserer dette.

Ved å vurdere alle disse faktorene kan du være sikker på å finne det beste refinansieringstilbudet for dine behov.

Hvordan forhandle frem et bedre refinansieringstilbud

Når du er klar til å refinansiere, er det viktig å huske at du i hovedsak tar opp et nytt lån. Dette betyr at du må forhandle med långiveren din for å få best mulig vilkår for det nye lånet. Her er noen tips for å hjelpe deg med å forhandle frem et bedre refinansieringstilbud:

 1. Kjenn til gjeldende boliglånsvilkår. For å forhandle effektivt, må du vite hva du for øyeblikket betaler i form av rente, månedlig betaling og lånetid. Dette vil gi deg et utgangspunkt for forhandlinger.
 2. Undersøk markedet. Det er viktig å vite hva andre långivere tilbyr når det gjelder priser og vilkår. Dette vil hjelpe deg å forhandle fra en styrket posisjon.
 3. Kjenn dine økonomiske mål. Hva håper du å oppnå ved å refinansiere? Er det for å senke de månedlige kostnadene, eller for å betale ned lånet raskere? Å kjenne til målene dine vil hjelpe deg å forhandle deg frem til de best mulige vilkårene for deg.
 4. Vær forberedt på å forlate forhandlingen. Hvis du ikke føler at du får et godt tilbud fra utlåneren din, vær forberedt på å avslutte forholdet . Dette vil vise dem at du er seriøs med å få den beste avtalen.
 5. Vær høflig og profesjonell. Husk at du prøver å forhandle frem en bedre avtale fra långiver. Dette betyr at det er viktig å være høflig og profesjonell gjennom hele prosessen.

Ved å følge disse tipsene vil du være i en god posisjon til å forhandle frem et bedre refinansieringstilbud fra utlåner. Det er ikke å gjemme under en stol at det er vanskelig å få refinansiering, men det er viktig å vite hvordan man skal forhandle hvis man får et tilbud.

Slik kan du forhandle frem et bedre refinansieringstilbud for deg.

Det er vanskelig å få refinansiering, men skal du lykkes er dette fordelene!

Refinansiering av kan være en fin måte å spare penger på. Ved å finne det beste tilbudet for deg, kan du potensielt spare titusenvis av kroner i løpet av lånets levetid.

I tillegg, hvis du refinansierer til en kortere låneperiode, kan du kanskje spare enda mer penger ved å betale mindre renter i løpet av nedbetalingstiden.

Refinansiering kan også hjelpe deg å frigjøre penger i boliglånet ditt. Hvis du har rom for å refinansiere i boliglånet ditt, kan du få muligheten til å bruke de pengene på en rekke ting. Det kan være oppussing, gjeldskonsolidering eller investering.

Refinansiering trenger nødvendigvis ikke bare spare deg penger, men du kan også sørge for å få igjen kontrollen over egen økonomi hvis du refinansierer. Det vil gi en mye bedre motivasjon til å jobbe med økonomien din i tiden fremover.

Før du bestemmer deg for å refinansiere, sørg for å gjøre gode undersøkelser. Se etter de beste rentene og vilkårene, og vær sikker på at du har råd til de nye månedlige betalingene. Hvis du ikke er sikker, snakk med en finansiell rådgiver for å få råd.

Ulempene med refinansiering

Det er noen potensielle ulemper ved refinansiering som låntagere bør være klar over før de tar beslutningen om å refinansiere. For det første kan refinansiering innebære kostnader som du ikke hadde sett for deg. Derfor er det lurt å sette seg inn i alle detaljer angående lånet.

I tillegg kan låntagere som refinansierer til et nytt lån med lengre løpetid ende opp med å betale mer renter og en større totalkostnad enn det det tidligere lånet.

Til slutt kan låntagere som refinansierer til et nytt lån med lavere rente, ende opp med en høyere månedlig kostnad. Det er hvis de ikke forlenger løpetiden på lånet. Låntakere bør rådføre seg med en finansiell rådgiver for å se om refinansiering er riktig for dem.

Hvis du synes det er vanskelig å få refinansiering, så håper vi at du har blitt klokere på hvorfor du har fått avslag og hva du kan gjøre med det. Konkurransen i lånemarkedet er stor, så det finnes sannsynligvis en långiver som vil gi deg et tilbud. Masse lykke til!