Et middelaldrende par som bruker PC for å sjekke mulighetene de har for å samle forbrukslån.

Samle forbrukslån - De beste alternativene

Har du tenkt til å samle forbrukslån? Det kan være svært lønnsomt og for mange kan det være hjelpen de trenger for å rydde opp i økonomien. Når man skal samle forbrukslån, så kan man også si at man skal refinansiere. Det betyr at man tar opp et lån som skal erstatte et eller flere andre lån. I dette tilfellet gjelder forbrukslån, og det kan hjelpe hvis man har flere forbrukslån.

Har man flere forbrukslån, så har man gjerne flere renter og gebyrer å forholde seg til. Hvis man samler dette til ett lån, så får man en rente og gebyrer knyttet til det ene lånet. Bare det kan være til stor hjelp. Allikevel skal man utforske lånemarkedet nøye, slik at man får de beste betingelsene. Det er også noe vi kan hjelpe deg med.

For å lære mer om dette og se hvilke långivere som kan hjelpe deg. Se legger nedover på siden.

Vi anbefaler

Samle forbrukslån - Hva er det?

Når man skal samle forbrukslån, så går det ut på at man tar kontakt med en långiver for å samle flere forbrukslån til et nytt lån. Grunnen for det, er for å få bedre betingelser som bedre rente og færre gebyrer. Det kan også være en måte å tilpasse nedbetalingstid etter behov. Man bruker også ordet refinansiering når man skal samle forbrukslån.

Så hvis du har flere forbrukslån, så kan det sikkert være forvirrende og uoversiktlig med renter og gebyrer knyttet til de ulike lånene. Det i seg selv er en grunn for å refinansiere. Da trenger man bare forholde seg til ett lån og en rente. I tillegg vil du kun få gebyrer knyttet til det lånet og ikke flere forskjellige. Slik kan du spare penger og redusere de månedlige kostnadene.

Hvordan samle forbrukslån effektivt?

Å samle forbrukslån kan være en tidkrevende prosess, men vi har noen tips for hvordan man kan gjøre det mer effektivt. Långiver vil ta en kredittsjekk av deg for å gjøre en vurdering av din betalingsevne. Allikevel kan det være smart å forberede en økonomisk undersøkelse av deg selv. Ta for deg inntekt og utgifter du har i måneden. Samle informasjon om gjelden du har og hvor mye du har betalt ned på det. Slik informasjon vil være et stort pluss for långiver, og det viser din interesse fir å få til dette.

Videre vil det være lurt å være profesjonell og seriøst når du skal samarbeide med långiver. Du skal forhandle om å finne en best mulig løsning for deg selv, og da må du ta prosessen på en ordentlig måte. Det kan hjelpe når dere skal lage en realistisk betalingsplan som passer din økonomi. I tillegg vil dette bidra til å unngå misforståelser eller tapte betalinger underveis.

Du burde også være villig til å forhandle med låntageren hvis de har problemer med å betale ned lånet. Noen ganger kan en lavere rente eller utvidet betalingsplan utgjøre hele forskjellen. Det kan hjelpe deg med å gjøre hele prosessen mer effektivt.

En dame som sitter i sofaen sin med datamaskinen og undersøker hvordan hun kan samle forbrukslån.

Hva er fordelene med å samle forbrukslån?

Det finnes flere gode grunner for å samle forbrukslån. Vi har listet opp noen punkter som forteller om hvorfor det kan være smart. inkludert følgende:

  1. Det kan redusere dine månedlige kostnader. Hvis du unngår gebyrer og kun har en rente å forholde deg til, vil de månedlige betalingene på det nye lånet spare deg penger. Det er en av de største fordelene for hvorfor man skal samle forbrukslån.
  2. Du kan få tilbake kontrollen og oversikten over egen økonomi. Hvis man har skaffet flere forbrukslån med ulike betingelser og vilkår, så kan det være veldig vanskelig å ha kontrollen og oversikt. Dersom man refinansierer og får ett lån som man må tenke på, så kan det gjøre det mye lettere og motiverende å betale tilbake gjelden. Å samle forbrukslån har vært redningen til mange mennesker.
  3. Har du betalingsanmerkning eller inkasso knyttet til et eller flere av forbrukslånene du har tatt, så kan de bli slettet hvis du refinansierer dem. Det som er veldig fint med å samle forbrukslån, er at långiveren du bruker vil betale ned dine forbrukslån. Hvis du har fått betalingsanmerkning eller inkasso på noen av disse, så vil det bli fjernet. For det er regulert at hvis gjeld med slike registreringer blir betalt ned, så skal de automatisk bli fjernet. Det kan være veldig positivt for en person senere i livet. Med slike registreringer knyttet til sitt navn, kan skape problemer for å få andre typer lån, mobilabonnement, strømabonnement osv…
  4. Hvis du eier bolig, så kan du ha muligheten til å refinansiere forbrukslån inn i boliglånet. Slik kan du få bedre betingelser og spare penger. Hvis du har et boliglån, så kan det være en mulighet å samle forbrukslån inn i boliglånet. Da vil boliglånet ditt øke, men du vil betale det samme som du gjør på det lånet fra før av. Det er fordi banken har sikkerhet i huset og da er det lettere for de, siden de ikke tar en så stor risiko.


Vanlige feil når man skal samle forbrukslån

Det kan være noen feil folk gjør når de skal samle forbrukslån. Her er noen ting du burde tenke over først:

  • Det finne mange långivere som tilbyr slike tjenester, og derfor er det viktig å undersøke ulike långivere. For å spare tid, så kan du bruke vår sammenligning av långivere innen refinansiering. Slik får du en enkel oversikt over hvem långiveren er og deres betingelser. Hvis du bare søker refinansiering hos den første og beste, så kan det gjøre at du ikke sparer penger på det.
  • Hvis du har fått et lånetilbud, så er det viktig at du forstår alle detaljer rundt avtalen. Det er veldig kjedelig hvis man får negative overraskelser i form av gebyrer eller avgifter som man ikke visste om. Er du usikker, så ta kontakt så du kan prate med rådgivere fra långiveren du søker om å samle forbrukslån fra.
  • Sørg for at du betingelsene og vilkårene i låneavtalen passer deg. Du må sørge for at du har muligheten til å dekke de månedlige kostnadene i låneavtalen. Ellers kan det det bli utrolig dyrt og det kan føre med seg andre store konsekvenser.

Hva er utfordringene med å samle forbrukslån?

Det kan være noen utfordringer knyttet til å samle forbrukslån. Her tar vi for oss noen av utfordringene og hva du kan gjøre med dem:

  • For det første er mange forbrukere rett og slett ikke i stand til å betale tilbake forbrukslån i sin helhet. Dette kan skyldes en rekke faktorer, inkludert tap av jobb, sykdom eller rett og slett dårlig økonomisk planlegging. Når man skal samle forbrukslån, så skal man ta opp et nytt lån. Da burde man bruke at man får en ny sjanse som en motivasjon for å betale tilbake gjelden man skylder. For hvorfor skal man plutselig bli flinkere til å betale ned en ny gjeld når man ikke har klart det før? Dette er et viktig spørsmål å stille seg før man skal samle forbrukslån.
  • Hvis du ikke gjør gode nok undersøkelser i markedet, så kan det være at du finner en långiver som er veldig dyr. Da kan det hende at det ikke utgjør noe særlig forskjell på dine månedlige betalinger. Da går hele poenget med å samle forbrukslån bort. Så gjør gode undersøkelser og bruk gjerne vår nettside til å sammenligne noen av de beste långiverne på markedet.
  • Kanskje du ikke får samle forbrukslån fordi du er dårlig kredittscore. Hvis du har nær familie, venner eller en kjæreste som er villige til å stille som medsøker, så kan det være et god måte å øke sjansene for godkjent lånetilbud. Det man må huske på er at medsøker vil stå like mye ansvarlig for lånet som deg, så det er viktig at medsøker kjenner alle detaljer rundt lånet.

Dette må du vurdere før du skal samle forbrukslån

Vi har tatt for oss fordeler og ulemper med å samle forbrukslån. Det handler om å veie opp de positive og negative sidene for å finne ut om det er noe som passer deg. Vi har også noen andre punkter som det kan være verdt å spørre seg selv, før man skal vurdere å samle forbrukslån.

Er dette noe som lønnsomt for meg? Gjør beregninger på hva du betaler på de eksisterende forbrukslånene, og hva du vil betale med det nye lånet. Hvis du må betale mer med det nye lånet, så er det ikke noe poeng. Får du noe ut av det og kan spare penger, så kan det være veldig nyttig. Det handler om å finne mulighetene du har i lånemarkedet.

Er du alene eller har du noen du kan søke sammen med? Det er vanligvis veldig positivt for långivere om man har med seg en medsøker. Da er sjansen større for at de månedlige betalingene blir betalt, og det kan også sørge for bedre lånebetingelser. Medsøker kan være en person du har søkt forbrukslån sammen med tidligere, eller så kan du spørre familie, venner eller kjæreste. Disse trenger nødvendigvis ikke være med å betale, men de vil stå som en sikkerhet og øke sjansene dine for lån.

Et par som sitter hos en økonomisk rådgiver og får veiledning for hvordan de kan samle lån.

Oppsummering av å samle lån

Å samle forbrukslån vil si at en person har tatt opp flere forbrukslån, og er interessert i å refinansiere. Får man innvilget et lånetilbud av en långiver, vil de betale ned de forbrukslånene du ønsker å refinansiere. Slik får du et nytt lån å forholde deg til. Poenget er å redusere de månedlige kostnadene, og det skjer ved å få en lavere rente og minske antall gebyrer. Man kan også få en annen nedbetalingstid, som kan være mer gunstig for en på sikt. Nedbetalingstiden er en av hovedfaktorene for de månedlige betalingene.


Hvis du skal samle forbrukslån, så er det en rekke fordeler med det. Som nevnt, er noe av det aller viktigste at du kan senke de månedlige kostnadene. I tillegg kan det hjelpe med å få tilbake kontrollen og oversikten over gjeld. Det kan også øke motivasjonen, siden du vil betale ned på et lån og ikke flere. Å samle forbrukslån har hjulpet mange ut av en økonomisk knipe. Allikevel er det viktig å veie det positive og negative med dette. Man er nødt til å gjøre gode undersøkelser, slik at man finner et lånetilbud man faktisk sparer penger på. Lånemarkedet er stort og det burde være mer enn nok av gode långivere å benytte seg av. Vi er i samarbeid med flere av disse, så du kan enkelt trykke deg inn på refinansiering for å sammenligne långivere.


Her kan du også lese om beste billån for deg