Et par som bruker datamaskin for å lese artikkelen "Hvor mye kan jeg få i forbrukslån?"

Hvor mye kan jeg få i forbrukslån? Her er svaret

"Hvor mye kan jeg få i forbrukslån?". Dette er det mange mennesker i Norge som lurer på, og derfor har vi laget en guide om forbrukslån og det som er verdt å vite. Du kan lese om hvor mye du kan låne, hva som er verdt å tenke på før du søker, og ulike långivere som tilbyr forbrukslån. Slik kan du stille forberedt før du skal søke forbrukslån.

Det er nemlig mange som velger det første og beste de ser, og det kan resultere i et mye dyrere forbrukslån enn nødvendig. På grunn av det store markedet for lån, så må långivere presse ned kostnader for å holde seg konkurransedyktige. Derfor er det verdt tiden å utforske markedet før man søker. Så det handler ikke bare om "Hvor mye kan jeg få i forbrukslån?". Man må også se på betingelser og vilkår.

Vi anbefaler

Er det trygt å ta opp et forbrukslån?

En forbrukslån er et lån som ikke er sikret med en pant i et eiendel. Det betyr at den eneste sikkerheten en långiver har, er låntager sin økonomi. Derfor er dette gjerne et lån med litt høyere renter, men det kan variere.

Dette er en type lån som det er relativt enkelt å søke om, og behandlingsprosessen er nødvendigvis ikke så krevende. Det er fordi forbrukslån vanligvis ikke har så høye lånesummer og nedbetalingstiden går som regel over 5 år.

Man kan sikkert finne noen långivere i markedet som utgir seg for å være noen de ikke er, så man skal være obs og gjøre undersøkelser før man skal søke et forbrukslån. Allikevel finnes det mange seriøse og gode aktører i markedet. Vi har flere samarbeidspartnere som vi kan gå gode for. Disse långiverne har også gode tilbakemeldinger rundt på nettet fra kunder. Vi anbefaler å sjekke ut disse hvis du er på utkikk etter forbrukslån.

Det er fortsatt viktig å være forsiktig når du tar opp et slikt lån, og du bør kun ta opp et slikt lån hvis du er sikker på at du kan betale tilbake lånet i tide.

Her kan du enkelt sammenligne billån

Hvor mye kan jeg få i forbrukslån?

"Hvor mye kan jeg få i forbrukslån?" tenker mange. Når man ser seg rundt i lånemarkedet, så har man for eksempel Uno Finans som tilbyr forbrukslån opptil 600 000 kr. Det er det høyeste vi har sett i markedet og det kan være en god mulighet for å låne penger til det du måtte trenge. Allikevel er det vanskelig å si hvor mye forbrukslån en person kan få, da dette avhenger av en rekke faktorer. Disse inkluderer inntekt og formue, gjeldsgrad, betalingsevne og tidligere nedbetaling.

Når man søker lån hos en långiver, så gjør man dette vanligvis fra en lånekalkulator også kan man søke utifra fra man velger som lånebeløp og nedbetalingstid. Da kan man også se hvor mye man skal betale på lånet i måneden og hva totalkostnaden blir. Hvis man er komfortabel med dette, kan man sende inn en lånesøknad. Når långiver behandler søknaden og tar kredittsjekk vil du få tilbakemelding om du er kvalifisert til å få lånet eller ikke. Da kan det være at långiver ikke lar deg få lånebeløp du ønsket fordi det var for høy. Det kan være en mulighet at långiver tilbyr deg en annen lånesum eller så må du søke på nytt.

I tillegg kan det være forskjeller mellom de ulike långiverne i markedet. Långivere har ulike syn på risiko og krav for sine søkere. Så det kan være at du få innvilget en lånesøknad hos en långiver, men ikke hos en annen. Derfor er det smart å undersøke ulike långivere og se hva de krever. Man har også mulighet til å søke hos flere långivere, og det kan øke sjansen for å få innvilget lån også kan man enkelt sammenligne lånetilbud. Da kan man bestemme seg for den långiveren der man får best lånetilbud.

Hvorfor er forbrukslån blitt så populært?

I dagens moderne samfunn er det blitt svært vanlig å ta opp forbrukslån for å finansiere eget forbruk. Årsaken til dette er flere.

 • For det første har det blitt enklere å søke og få forbrukslån. Det er i dag mange aktører på markedet, og mange av disse tilbyr enkle og raske lån uten sikkerhet.
 • Långivere trenger heller ingen begrunnelse for hva man skal bruke pengene til. Slik er det ikke for å få andre typer lån. Så hvis man trenger penger til å reise, pusse opp eller shoppe, så er det ingen som har noe med det å gjøre. Du kan bruke pengene på akkurat hva du vil.
 • I tillegg er det blitt mer vanlig at folk har behov for å finansiere forbruk, for eksempel på grunn av økt levestandard eller økt forbruk av tjenester. Forbrukslån er derfor blitt en svært populær type lån, og det er mange som har tatt opp et forbrukslån i løpet av de siste årene. Ifølge en undersøkelse fra Finans Norge, har andelen som har et forbrukslån økt fra 8 prosent i 2014 til 11 prosent i 2019.
 • På grunn av flere långivere i markedet, har det også presset renten ned. For at långivere skal holde seg konkurransedyktige, så må de presse ned renten. Det har gjort at det er billigere å ta forbrukslån enn før, og det har også gjort at det er mer populært.

En familie som kan pusse opp fordi de har tatt forbrukslån for å finansiere.

Hvor mye kan jeg få i forbrukslån? Fordeler og ulemper

Forbrukslån er en type lån som gis til personer som ønsker å bruke pengene på forbruksvarer, som for eksempel en ny bil eller en ferie. Forbrukslån har en rekke fordeler og ulemper.

Fordeler

 • For det første er det en fleksibelt type lån, som betyr at du kan bruke pengene på akkurat det du ønsker.
 • Det er et lån uten sikkerhet, så du trenger ikke sette noen eiendeler i pant for å få lånet.
 • Hvis man trenger penger fort, så er det en ganske raskt prosess hos mange långivere.
 • Man kan søke forbrukslån fra 1 000 - 600 000 kr, så man har mulighet til å låne penger etter behov.
 • Man kan velge å betale ned lånet alt fra noen måneder og opptil 15 år. Det betyr at man kan betale ned lånet etter behov og økonomi.
 • På grunn av økt konkurranse, så finner man långivere som tilbyr ganske lav rente med tanke på at det er lån uten sikkerhet. Det gjør det mer fordelaktig enn andre typer lån.

Ulemper

 • For det første kan det være en risiko for å få høy rente hvis du ikke velger riktig långiver.
 • For det andre kan det være en høyere kostnad over tid enn andre typer lån, spesielt hvis du ikke betaler det tilbake etter nedbetalingsplanen

Vanligste feil når du tar opp forbrukslån

Det er en rekke feller som kan ramme folk når de tar opp forbrukslån, og det er viktig å være oppmerksom på disse for å unngå dem. Her er fem av de vanligste feilene:

 1. Å ta opp lån uten å gjøre seg kjent med markedet. Når det gjelder å ta opp lån er det viktig å utforske lånemarkedet og sammenligne for å finne det beste tilbudet for deg. Det finnes mange forskjellige långivere der ute, og de tilbyr alle forskjellige vilkår og betingelser. Ved å utforske kan du forsikre deg om at du finner lånet som passer for deg og at du får best mulig avtale.
 2. Ikke få med seg alle detaljene rundt låneavtalen. Når du tar opp et lån, er det viktig å forstå alle detaljer rundt lånet. Det er for å sikre at du ikke får noen dårlig opplevelser med gebyrer eller kostnader du ikke var klar over. Mange unnlater å gjøre dette, og som et resultat havner de i en situasjon hvor lånet blir betraktelig dyrere eller de blir belastet med skjulte gebyrer. Les nøye og spør gjerne noen kjente om å se over med deg. Du kan også prate med en økonomisk rådgiver.
 3. Låne mer enn man har råd til. En annen felle som forbrukerne kan gå i, er å ta opp et forbrukslån som er for stort for deres behov og som man ikke klarer å dekke kostnadene på. Det er viktig å låne det du trenger, og sørge for at du har råd til nedbetalingen. Ellers kan du komme i økonomiske vanskeligheter.
 4. Ta opp lån med høy rente. Rentene på lån kan variere i stor grad, så det er viktig å undersøke og finne et forbrukslån med konkurransedyktig rente. Ellers kan du ende opp med å betale tilbake mer enn nødvendig.
 5. Unnlatelse av å betale tilbake i tide . Det er viktig å sørge for at du betaler tilbake lånet i tide, da det kan føre til ekstra kostnader og renter. Hvis du sliter med å betale tilbake, bør du kontakte långiver for å diskutere alternativene dine.


Ønsker du å refinansiere? Her kan du enkelt sammenligne de beste långiverne innen refinansiering

Hvor mye kan jeg få i forbrukslån - Hvilke faktorer spiller inn?

Når du søker om et forbrukslån, er det en rekke faktorer som vil påvirke hvor mye du kan få i forbrukslån. Her er noen av de viktigste faktorene:

 • Inntekt - I Norge finnes det en regel som sier at man ikke kan låne mer enn 5 ganger av egen inntekt. Allikevel vil långivere låne ut større summer til folk med høyere inntekt.
 • Långivere vil gjøre en kredittvurdering av din inntekt for å se om du har råd til å betjene lånet.
 • Alder - Jo eldre du er, desto større beløp kan du normalt låne. Långivere ser på alder som en indikator på økonomisk stabilitet og evnen til å betjene lånet.
 • Betalingsanmerkninger - Dersom du har betalingsanmerkninger fra tidligere, kan dette påvirke hvor mye du kan låne. Långivere ser på dette som en risiko, og vil derfor normalt gi mindre lån eller avslå lånesøknad på grunn av dette.
 • Kredittscore - Jo høyere kredittscore, desto større beløp kan du normalt låne. Kredittscore er en vurdering av din kredittverdighet, og er en viktig faktor for långivere.

Hvordan kan jeg bruke forbrukslånet på best mulig måte?

En forbrukslån er et lån som folk tar opp for å bruke på forbruksartikler, reise, oppussing og mye mer. Man betaler tilbake lånet over en avtalt periode, og det er vanligvis en fast rente på forbrukslån. Dette betyr at du vet hvor mye du må betale i måneden, og man trenger ikke å bekymre seg for renteøkninger.

For å få et forbrukslån må man være 18 år gammel, men mange långivere krever høyere alder. Man må som regel ha en fast inntekt og ikke ha noen betalingsanmerkninger. Det er enkelt å søke om forbrukslån på nett, og du kan vanligvis få svar på søknaden din innen kort tid.

Når du har fått et forbrukslån, er det viktig å bruke pengene på en fornuftig måte. Du bør ikke bruke mer penger enn nødvendig, og det er viktig å huske at du må betale tilbake lånet over en avtalt periode. Hvis du ikke betaler tilbake lånet på den avtalte tiden, kan dette få negative konsekvenser for din økonomi.

Det er også viktig å være klar over at det er en risiko forbundet med forbrukslån. Hvis du ikke betaler tilbake lånet, kan du bli tvunget til å betale et gebyr eller til og med få et inkassovarsel. Derfor bør du bare ta opp et forbrukslån hvis du er sikker på at du kan betale det tilbake på den avtalte tiden.

En man som sitter på datamaskinen sin og spør seg hvor mye kan jeg få i forbrukslån?

Oppsummering - Hvor mye kan jeg få i forbrukslån?

For å oppsummere “Hvor mye kan jeg få i forbrukslån?”, så kan Uno Finans tilby 600 000 kr i usikret lån. Andre långivere kan tilby alt fra 30 000 til 500 000 kr. Ut fra dette så varierer det i stor grad hva långivere vektlegger for at en person kvalifiserer til å få det høyeste lånebeløpet. Det er en rekke faktorer som långivere ser på, samtidig som de har ulike krav og ulikt syn på risiko. Faktorer som spiller inn er informasjon de får fra kredittsjekken. Det kan handle om alder, inntekt og eventuelt annen gjeld.


Forbrukslån er et gunstig lån om du skal finansiere eget forbruk, reise, oppussing eller kjøp av transportmiddel. Lånet er uten sikkerhet, så det er ikke nødvendig å ta pant i egne eiendeler for å få lånet. Du kan også bruke det på akkurat det du ønsker, ettersom långiver ikke er opptatt av hva pengene skal gå til. Husk å undersøke markedet nøye, og ikke ta et forbrukslån som du ikke har muligheten til å dekke kostnadene på.