Et lykkelig par som ligger på sofaen og sammenligner forbrukslån så de kan ta det beste lånet.

Sammenligning av forbrukslån - Her er beste forbrukslån

Er du interessert i sammenligning av forbrukslån? Da har du kommet til riktig sted. Vi i Femelle er bygget opp av å sammenligne ulike tjenester og produkter på nett. I dette tilfellet er det forbrukslån og vi har samlet flere av de mest populære bankene og finansinstittusjonene på markedet. Slik kan du enkelt få oversikt over nøkkelinfo, anmeldelser, betingelser og vilkår.

Sammenligning av forbrukslån er veldig nyttig for at du skal finne den beste løsningen for deg. Hvis man tar det første og beste, så kan man nesten garantere at du kunne fått et mye bedre tilbud hvis man hadde gjort bedre undersøkelser. Etter du har sammenlignet, kan du enkelt trykke deg videre til långivere sin nettside og sende inn lånesøknad.

Vi anbefaler

Dette er et forbrukslån

Forbrukslån er et lån som er beregnet for å finansiere forbruksutgifter. Långivere trenger som regel ingen grundig beskrivelse av pengene skal gå til, så man kan bruke pengene på det man selv ønsker.

Som oftest har forbrukslån en nedbetalingstid på 5, og du kan låne fra 1 000 til 600 000 kroner. Det gjør dette lånet veldig fleksibelt og det er veldig populært for mange. Renten på forbrukslån varierer, men er ofte høyere enn et boliglån eller billån. Dette skyldes at det ikke stilles noen sikkerhet for forbrukslån, og at lånet derfor er en større risiko for långiveren.

Forbrukslån er et fleksibelt lån, og du kan bruke pengene til hva du vil. Ofte brukes forbrukslån til å finansiere oppussing av boligen, kjøp av bil, båt eller andre forbruksvarer. Noen bruker også forbrukslån til å refinansiere dyrere lån, som for eksempel kredittkortgjeld eller andre forbrukslån.

For å søke om forbrukslån må du være fylt 18 år, og du må ha en fast inntekt. Du må også ha en god kredittscore, da dette er en viktig faktor for långiveren når de vurderer om du kan få et forbrukslån eller ikke.

Femelle - Sammenligning av forbrukslån

Som nevnt i forrige avsnitt, så er Femelle bygget opp på å sammenligne ulike aktører innen handel og tjenester på nett. I dette tilfellet er det lån og forbrukslån som er relevant. På Femelle har vi 10 svært populære långivere som tilbyr forbrukslån. Vi har laget en god oversikt med nøkkelinfo, betingelser og vilkår om hver enkelte långiver. Du kan til og med lese anmeldelser av folk som har benyttet seg av långiveren sine tjenester.

På denne måten kan du spare masse tid. Nå slipper du å søke rundt på nettet og besøke hver enkelt långiver sin nettside for å finne informasjon. Vi har samlet alt på ett sted, med den nødvendige informasjonen du trenger for å avgjøre hvor du skal søke forbrukslån.

To personer med en økonomisk rådigiver, som går gjennom sammenligning av forbrukslån.

Sammenligning av forbrukslån på best mulig måte

Det finnes mange forskjellige forbrukslån på det norske markedet, og det kan derfor være vanskelig å vite hvilket lån som er det beste for deg og din økonomi. Det er viktig å sammenligne forbrukslån før du tar opp et lån, slik at du finner det billigste lånet med de beste vilkårene for deg. Tar man det første og beste, kan det være et forbrukslån som er dyrt og kan koste deg mer penger enn nødvendig.

Når du skal sammenligne forbrukslån er det noen faktorer det er lurt å se på. Dette bør du se nøye på:

 • Den effektive renten. Effektiv rente er alle kostnadene som er knyttet til det lånet. Det kan for eksempel være renten pluss gebyrer. Så se etter hva den effektive renten er. Det vil si noe om hvor mye du vil betale i månedlige beløp.
 • Lånebeløp. Det er stor forskjell på summene som långivere tilbyr. En långiver kan tilby forbrukslån fra 1 000 til 30 000 kr, mens en annen långiver kan låne ut 10 000 - 500 000 kr. Det handler om å finne långiver etter hvor mye penger du trenger å låne.
 • Nedbetalingstid. De fleste långivere tilbyr nedbetalingstid fra 1 til 5 år. Dette kan uansett variere, og det kan være en viktig faktor ved sammenligning av forbrukslån.
 • Det kan også være smart å se etter gebyrer knyttet til lånet. Etableringsgebyr kan forekomme. Dette er ikke nødvendigvis de største kostnadene, men det kan være verdt å se etter.
 • Annet enn dette er det viktig å se hva slags krav långivere har til deg som søker. Noen har et krav at du må være minimum 23 år og har 120 000 kr i inntekt. En annen långiver kan kreve at du er 18 år og har 180 000 kr i inntekt. Så du må undersøke at du kvalifiserer deg til å søke lån hos långiveren du ønsker å låne penger hos.

Forbrukslån – dette bør du tenke på

Før du skal søke om forbrukslån så kan det være noen ting du burde tenke på først. Vi har satt opp noen punkter om hva du burde vurdere før du skal ta opp et forbrukslån:

 • Hvor mye penger trenger du? Det er viktig å ikke ta opp mer penger enn du faktisk trenger, da dette kan føre til at du ender opp med å betale mye mer i rente enn nødvendig.
 • Hvor mye kan du betale tilbake hver måned? Forbrukslån betales som oftest ned med månedlige betalinger, og det er derfor viktig å sjekke at du har råd til å betale ned disse beløpene.
 • Hvor lang nedbetalingstid trenger du? Forbrukslån har ofte en relativt kort nedbetalingstid, og det er derfor viktig å sjekke at du har råd til å betale ned lånet innen denne tiden.
 • Hvilken rente kan du få? Forbrukslån har ofte en relativt høy rente, og det er derfor viktig å sjekke at du kan få en fornuftig rente før du tar opp lånet.
 • Hvor mye koster det å ta opp lånet? I tillegg til renter og gebyrer kan det være kostnader forbundet med å ta opp et forbrukslån, som for eksempel etableringsgebyr eller termingebyr.

Det er derfor viktig å sjekke hva disse kostnadene er før du tar opp lånet. Dette er også viktige punkter som du kan tenke på ved sammenligning av forbrukslån.

Forbrukslån – slik søker du

Hvis du skal søke forbrukslån, men er usikker på hvordan du skal gjøre det - følg disse trinnene nedover.

For å søke om forbrukslån må du fylle ut en lånesøknad hos den foretrukne långiveren. I lånesøknad må du oppgi hvor mye du ønsker å låne, nedbetalingstid, personlig informasjon og informasjon om jobbsituasjon, om du skal benytte deg av en medsøker osv.

Når du har sendt lånesøknaden, vil långiver behandle søknaden din og ta en kredittvurdering av deg. Det innebærer at långiveren vurderer din økonomiske situasjon inkludert inntekt, formue, andre lån og gjeld. Hvis du får avslag på lånesøknaden, kan dette skyldes at kredittvurderingen ikke var godt nok.

Derfor har vi et lite tips. Når du har sammenlignet forbrukslån på vår nettsiden og har sett deg ut hvilke långivere du kunne ønske å benytte deg av. Da burde du sende en lånesøknad til flere långivere. Långivere har ulike syn på kredittvurdering og krav. Derfor vil sjansen øke om du søker på flere forbrukslån samtidig.

Hvis du mottar flere lånetilbud kan du enkelt sammenligne tilbudene og velge det forbrukslånet som gir deg de beste betingelsene. Dette er en av hovedgrunnene for at sammenligning av forbrukslån er fornuftig.

Her kan du sammenligne og søke om refinansiering

Forbrukslån – Fordeler og ulemper

Uansett om man skal gjøre noe, så kan det være lurt å veie fordeler og ulemper før man gjennomfører. Når det kommer til å ta forbrukslån, så finnes det fordeler og ulemper. Vi har tatt for oss fordeler og ulemper, slik at du kan på egenhånd tenke på det er noe som er fornuftig for deg eller ikke. Det er stor forskjell på folk og det finnes ingen fasit for om forbrukslån er riktig eller galt for noen. Det må de velge selv. Her er fordeler og ulemper:

Fordeler:

 • Forbrukslån er et lån uten sikkerhet, som betyr at utlåner ikke tar pant i dine eiendeler for å få lånet. Det betyr at dine penger, renter og gebyrer er sikkerheten for långiver for å få igjen pengene sine. På grunn av stor konkurranse i markedet så må långivere presse renten ned, så det finnes gunstige renter til forbrukslån.
 • Forbrukslån kan du bruke til akkurat det du har lyst til. Långivere krever ingen utfyllende begrunnelse på hvorfor trenger lånet og hva du skal bruke pengene på. Når du har mottatt pengene kan du bruke de på akkurat det du har lyst til, uten at noen trenger å vite om det. Det vanligste kan være ferie, betale uforutsette utgifter, pusse opp bolig osv…
 • Hvis det skal oppstå noe uforutsett, så kan mange forbrukslån utbetales raskt og søknadsprosessen er ikke særlig krevende. Derfor er det et veldig lettvint lån å søke om.


Ulemper:

 • Hvis du ikke utforsker lånemarkedet godt nok, så kan det være at du finner et dyrt forbrukslån som kan koste deg mye penger. Gjør gode undersøkelser. Dette gjelder også god sammenligning av forbrukslån.
 • Ettersom dette ikke er et lån med sikkerhet, så er det kun din egen økonomi som kan dekke lånet. Så hvis du ikke klarer å betale ned lånet, så kan du havne i en økonomisk knipe.


To unge voksne som leser en artikkel på Ipad om sammenligning av forbrukslån.

Sammenligning av forbrukslån – Oppsummering

Det første steget vi anbefaler er å gjennomføre en sammenligning av forbrukslån før du skal søke. Du har alt å vinne på å bli kjent med lånemarkedet og se hva ulike långivere tilbyr av betingelser og vilkår. Vi har lagt til rette for at du kan sammenligne forbrukslån på best mulig måte. Du får enkelt oversikt over nøkkelinfo om långiverne, renter, gebyrer, lånebeløp, nedbetalingstid og så mye mer. Dette kan hjelpe deg å finne det beste forbrukslånet og det kan spare deg penger.

Vi anbefaler å sende inn lånesøknad til flere långivere samtidig. Långivere har ulik praksis når det kommer til kredittvurdering og krav. Det betyr at selv om du ikke får innvilget lånesøknaden din hos en långiver, så kan det hende du får godkjent den neste. Ikke nok med at det øker sjansene dine med å få et lånetilbud, men det gir deg et større sammenligningsgrunnlag hvis du får flere tilbud. Da kan du se hvor du får de beste betingelsene og velge forbrukslån ut fra det.


Her kan du sammenligne billån