En ung dame som sitter i stuen sin og leser hvordan hun på best mulig måte kan samle smålån.

Hvordan samle smålån? Les og samle lån her

Lurer du på hvordan du skal samle smålån hvor du kan gjøre det? Du er ikke den eneste som lurer på det og det er helt vanlig i dagens samfunn. Vi tar deg gjennom hva smålån er, hvordan du kan samle smålån også gir vi deg muligheten til å sammenligne de beste långiverne på markedet.

Hvis dette er interessant, så må du bare fortsette å lese nedenfor. Her vil du få masse informasjon som er relevant hvis du skal samle smålån nå eller senere i tid. Når du har lest deg opp så burde du bruke tid på å sammenligne långivere. Det er så du kan få det beste lånetilbudet og spare mer penger.

Vi anbefaler

Hva vil det si å samle smålån?

Når det snakkes om å samle smålån, så vil det si at man refinansierer. Å refinansiere betyr at man samler forskjellig gjeld som smålån, annen forbrukslån og kredittkortgjeld til ett felles lån. Poenget med å refinansiere, er at du samler gjeld i ett lån som vi gi deg bedre betingelser enn du hadde fra før. Det kan for eksempel bety lengre nedbetalingstid, bedre renter, færre gebyrer og lavere månedskostnad. Med andre ord, så hjelper refinansiering mennesker med å få tilbake kontrollen og gi dem bedre oversikt over egen økonomi.

Vi kan ta for oss et eksempel. Si at en person har tatt flere smålån og har mistet kontrollen på nedbetalingsplan, renter og lånebeløp hos flere långivere. Da kan en person ta kontakt med en långiver som tilbyr refinansiering. Videre kan denne personen søke om refinansiering og vente på tilbakemelding fra långiver. Når banken har tatt kredittsjekk og gått igjennom søknaden, så kan de avgjøre om de vil tilby deg refinansiering eller ikke. I dette tilfelle hjelper de deg med å samle smålån, og da tar de kontakt med bankene du har lånt penger fra tidligere, og utarbeider ett felles lån for alle smålånene. Til slutt blir det utarbeidet en nedbetalingsplan å forholde seg til, og da er det viktig å følge den til lånet er betalt ned.

Dette bør du tenke på før du skal samle smålån!

Det som er veldig viktig er å gjøre gode undersøkelser på markedet hvis du har tenkt å samle smålån. I dag finnes det mange långivere som tilbyr refinansiering og det må du dra nytte av. Flere aktører på markedet betyr større konkurranse. Når det er større konkurranse så må aktørene forbedre vilkår og betingelser til sine brukere.

Det er som regel kostnadsfritt og uforpliktende å søke om å samle smålån. En smart ting å gjøre da, er å ta kontakt med flere aktører slik at du kan få flere tilbud tilsendt til deg. Da er det lettere for deg å sammenligne betingelser og vilkår, slik at det faktisk lønner seg. Målet med refinansiering er en lavere kostnad i måneden og bedre oversikt. Så når du har fått tilbud fra ulike aktører, kan du lett se hvor du får det beste tilbudet og velge långiver utifra det.

Ei ung dame som sitter og gjør research på datamaskinen sin før hu skal samle smålån.

Prosessen for å samle smålån

Vi skal ta for oss hvordan du kan samle smålån til punkt og prikke. Vi har tatt for oss prosessen i grove trekk ovenfor, men vi har listet opp fremgangsmåten her på en enkel måte.

 1. For å sammenligne långivere som tilbyr refinansiering, så kan du enkelt bruke vårt sammenligningsverktøy på vår nettside. Øverst på siden kan du trykke deg inn på “Lån” og deretter trykke deg inn på “Refinansiering”. Her vil du finne de mest populære långiverne i markedet innen refinansiering.
 2. Når du har funnet din foretrukne långiver for å refinansiere, så trykker du deg inn på deres hjemmeside via “Søk om refinansiering”. Resten av prosessen vil foregå på långivers nettside.
 3. Som regel kan du velge å fylle ut et søknadsskjema ved hjelp av BankID eller uten. BankID har blitt mer utbredt og det vil sørge for en trygg og enkel søknadsprosess. Hvis du unngår å bruke BankID så må du fylle ut informasjon om deg manuelt. Det vil si navn, personnummer, adresse, sivilstatus, bosted, telefonnummer osv.
 4. Videre så vil du også være nødt til å informere om det totale lånebeløpet du ønsker å refinansiere .
 5. Til slutt så sender du inn denne søknaden også vil långiver behandle søknaden og ta en kredittsjekk av deg. Da vil du eventuelt få søknaden og refinansiering godkjent eller ikke godkjent. Hvis den ikke blir godkjent er det sannsynligvis fordi du har inkasso eller betalingsanmerkning fra før av. I dag finnes det flere aktører som tilbyr refinansiering selv om du har inkasso og betalingsanmerkning.
 6. Får du innvilget søknad vil du få presentert en nedbetalingsplan som du må forholde deg til. Etter det vil du sannsynligvis få en bedre kontroll over økonomien din.

Kan man refinansiere med inkasso eller betalingsanmerkning?

På grunn av den store konkurransen i markedet, så finnes det flere aktører som gir deg mulighet til å refinansiere selv om du har inkasso eller betalingsanmerkning. For at du skal få lov til å refinansiere med inkasso eller betalingsanmerking, så kan det være at långiver krever at du kan stille noe i sikkerhet. Som regel er det snakk om at du setter bolig i sikkerhet, slik at banken skal ha en forsikring i tilfelle du ikke klarer å betale det nye lånet. Det som er viktig å tenke på når du skal sette bolig som sikkerhet, er at du må vise långiver en verdivurdering av boligen.

Med andre ord, så må du ha egen bolig for at du skal få samle smålån med inkasso eller betalingsanmerking. Det er fordi långiver vet at du har hatt problemer med å betale ned gjeld tidligere, og for å sikre seg selv så trenger de en forsikring i din bolig. Husk å ta en verdivurdering siden det er relevant for långiver, med tanke på hvor mye du kan refinansiere.

Hvordan samle smålån?

Når du skal samle smålån, så betyr det at du ikke har fast eiendom å sikre det nye lånet med. Hvis du skal samle smålån uten sikkerhet, så passer det for deg som har smålån, forbrukslån og annen kredittkortgjeld. Et annet krav er som regel at du må ha fast inntekt for å få innvilget refinansiering. Disse 3 enkle stegene kan du følge for å refinansiere uten sikkerhet:

 1. Undersøk markedet og finn de beste långiveren som tilbyr refinansiering uten sikkerhet, for din økonomiske situasjon. Søk hos flere långivere slik at du kan sammenligne vilkår og betingelser.
 2. Ta kontakt og søk om refinansiering der du fikk det beste tilbudet.
 3. Prioriter å betale ned det nye lånet du får. Da vil du få en bedre økonomisk hverdag.

En mann med tatoveringer sitter hjemme og lurer på hvordan samle smålån på best mulig måte.

Fordeler og ulemper med å refinansiere

Det finnes alltid fordeler og ulemper, og vi tar for oss nettopp det slik at du får en god oversikt over konsekvensene av å samle smålån.

Fordeler:

 • Finner du et godt alternativ for refinansiering, så sparer det deg penger. Du slipper flere renter og gebyrer samtidig.
 • For å refinansiere så må du få kontroll over økonomien din. Du skal informere långiver om gjeld og økonomisk situasjon. Det gjør at du får oversikt og lettere kan sette opp en forbedret nedbetalingsplan. Kanskje du kan betale en ekstra sum på avdrag og på sikt vil du bli kvitt gjelden raskere.
 • Hvis tilfellet er at du har betalingsanmerkninger på gjeld og du får refinansiering med sikkerhet i bolig, så får du muligheten til å slette betalingsanmerkningene. Det er fordi långiveren som tilbyr refinansiering med sikkerhet betaler ned den gamle gjelden, og dermed blir gjelden slettet. Det gjelder også betalingsanmerkningene.

Ulemper:

 • Når du refinansierer så betyr det gjerne nedbetaling over en lang periode. Det betyr at du er bundet til å betale tilbake penger lenge, og kanskje du til og med får tilbud om en avdragsfri periode. Dette er slik at långivere kan tjene enda mer penger på at du har lån hos dem. Så vær obs når du skal samle smålån.
 • Siden smålån er et type forbrukslån, så vil det si at det er et lån uten sikkerhet. Det gjelder også refinansiering. Så den eneste sikkerheten du har for å betale ned det nye lånet er sannsynligvis inntekt fra jobb. Hvis det skal skje noen drastiske endringer angående inntekten, så kan det være problematisk for din del.