Et eldre par som sitter i stua og bruker kalkulator for å ta beste avgjørelse når de skal samle lån.

Samle lån - Sammenlign og søk her

Ønsker du å samle lån? Du er ikke alene og det har blitt en utbredt måte å få bedre betingelser og vilkår på lån. I tillegg kan det være svært lønnsomt for deg og din økonomiske situasjon. Man har mulighet til å samle lån på flere forskjellige måter.

Det kan være å samle flere forbrukslån og kredittkortgjeld, eller så kan man også refinansiere boliglånet sitt. Det betyr at du har funnet en långiver som gir bedre betingelser enn du allerede har. Hvis dette er interessant, så kan du finne långivere som tilbyr å samle lån og du kan lære mer hva det innebærer.

Vi anbefaler

Hva er å samle lån?

Når vi snakker om å samle lån så er kalles dette refinansiering. Refinansiering av et lån, er når en låntager tar et nytt lån for å samle lån som er eksisterende. Et eksempel er hvis man har flere forbrukslån. Hvert enkelt av disse lånene har forskjellige renter og gebyrer knyttet til seg. Hvis man samler disse til ett lån, får man kun en rente og gebyrer til det nye lånet.

Dette kan gjøres av en rekke årsaker, som for å få en lavere rente, for å endre lånetype eller for å få tilgang til kapital i egen eiendommen. Ved refinansiering er det viktig å sammenligne tilbud fra flere långivere for å sikre at du får best mulig avtale.

Det er også viktig å vurdere kostnadene ved refinansiering. Det kan oppstå ulike gebyrer for eksempel.

Derfor bør du vurdere å refinansiere

Hvis du vurderer å refinansiere lånet ditt, er det et par ting du bør ta i betraktning først. Noe av det viktigste å tenke på er hvorfor du ønsker å refinansiere. Ønsker du å redusere månedlige betalinger? Få lavere rente? Få penger ut av boligen din?

Når du har funnet ut av dine mål for å samle lån, så er det en rekke faktorer som er veldig positivt for å gjøre det. Når man samler lån, så er det for å få bedre betingelser og vilkår generelt.

I tillegg kan det sørge for at du får tilbake kontrollen over egen økonomi. Får du muligheten til å samle lån, så kan det bety at du minsker gjeld på forbrukslån og kredittkort. Har det vært tilfelle med forskjellige lån som har gjeld, kan det være vanskelig å ha motivasjon og oversikt for å betale ned. Med refinansiering så kan det være en unik mulighet til å få rettet opp det.

Hvis du har inkasso eller betalingsanmerkninger registrert på lån du skal refinansiere, så kan det gi mulighet til å fjerne disse registreringene. Når en långiver tilbyr refinansiering, så betaler de ned de eksisterende lånene. Dermed blir inkasso eller betalingsanmerkninger fjernet når det bli betalt ned. Det er også flere långivere som tilbyr refinansiering for de med inkasso eller betalingsanmerkninger.

Å refinansiere lånet ditt kan være en fin måte å spare penger og få oversikt over egen økonomi, men bare hvis du gjør det på riktig måte.

En man som er veldig glad for at han vurderte og gjennomførte å samle lån.

Dette bør du passe på

Når det gjelder å refinansiere lånet ditt, er det et par ting du må passe på for å unngå potensielle problemer.

Først og fremst, sørg for at du sammenligner priser fra flere långivere for å få best mulig avtale.

For det andre, vær oppmerksom på eventuelle gebyrer som kan være bundet til lånet ditt.

Sørg for at du forstår alle vilkårene og betingelsene for lånet ditt før du signerer noe. Ved å følge disse enkle tipsene kan du unngå potensielle fallgruver når du refinansierer lånet ditt.

Samle lån - Hvordan få den beste avtalen

Når det gjelder å refinansiere lånet ditt, er det viktig å få den beste avtalen. Her er noen ting du bør huske på når du leter etter et nytt lån:

 1. Sjekk kredittscore. Kredittscoren din vil påvirke renten du tilbys, så det er lurt å undersøke.
 2. Sammenlign renter. Sørg for å sammenligne rentene fra flere långivere før du velger et lån.
 3. Vurder lånetiden. Lengden på låneperioden vil påvirke det totale beløpet du betaler i renter, så husk å vurdere dette når du velger et lån.
 4. Se etter det beste tilbudet. Ikke bare godta det første lånetilbudet du mottar – se deg rundt og sammenlign tilbud fra flere långivere for å få best mulig avtale.

Ved å følge disse tipsene vil du være sikker på å få den beste avtalen på ditt refinansierte lån.

Samle lån - Fordeler og ulemper

Når du skal samle lån, så finnes det både fordeler og ulemper. Her kan du lese hva vi har listet opp.

Fordeler med å samle lån:

 • Det kan være en fin måte å spare penger.
 • Du kan velge nedbetalingstid opptil 30 år som regel. Alt ettersom hva som er best for deg.
 • Få tilbake kontrollen over egen økonomi ved å samle flere lån.
 • Du kan refinansiere selv om du har inkasso eller betalingsanmerkning.
 • Man kan refinansiere slik at man kan benytte seg av ledig lån på bolig.
 • Gir en fin mulighet til å benytte seg av långivere med bedre betingelser og vilkår.

Ulemper med å samle lån:

 • Uten gode undersøkelser kan man ende opp med å betale mer i måneden.
 • Refinansiering kan ofte være uten sikkerhet. Det vil si at din privatøkonomi er eneste sikkerhet.

Før du bestemmer deg for å refinansiere lånet ditt, sørg for at du forstår alle potensielle fordeler og ulemper. Vei opp besparelsene du kan tjene opp mot de potensielle ulempene for å se om refinansiering er riktig for deg.

Hvordan bestemme om det er riktig for deg

Det er mange grunner til at folk refinansierer lånene sine. Noen ønsker å senke sine månedlige betalinger ved å få en lavere rente, mens andre ønsker å betale ned på lånet raskere ved å refinansiere til et kortere lån. Noen mennesker refinansierer til og med for å få penger ut av boliglånet for bruk til andre formål.

Hvis du vurderer å refinansiere lånet ditt, er det viktig å sammenligne tilbud fra flere långivere for å være sikker på at du får det beste tilbudet. Det er også viktig å vurdere kostnadene ved refinansiering.

Når du sammenligner tilbud, sørg for å se på renten, lånebetingelsene og gebyrene. Du bør også vurdere om du vil refinansiere hele lånet eller bare en del av det. Hvis du prøver å senke dine månedlige betalinger, kan det være lurt å vurdere å refinansiere til et lån med lavere rente.

Hvis du ønsker å betale ned lånet raskere, kan det være lurt å refinansiere til et lån med kortere nedbetalingstid.

Å refinansiere lånet ditt kan være en fin måte å spare penger på eller få penger ut av egenkapitalen, men det er viktig å sammenligne tilbud og vurdere kostnadene før du tar en beslutning.

Ei dame som sitter midt i søknadsprosessen som omhandler å samle lån.

Samle lån - Slik gjør du det

Refinansiering av lån kan være en fin måte å spare penger på. Betale ned lånet raskere eller få utbetalt penger til oppussing eller andre utgifter. Men før du refinansierer, er det viktig å forstå prosessen og hva du må gjøre for å få best mulig rente. Her er noen ting du bør huske på når du er klar til å refinansiere lånet ditt:

 1. Sjekk kredittscore. Før du søker om et nytt lån, sjekk kredittvurderingen din og sørg for at den er i god stand. Jo bedre kredittscore, jo mer sannsynlig er det at du kvalifiserer for en lav rente.
 2. Se etter den beste prisen. Når du kjenner din kredittpoengsum, kan du begynne å lete etter den beste renten. Sørg for å sammenligne priser fra flere långivere for å sikre at du får det beste tilbudet.
 3. Vurder lånetiden. Når du refinansierer lånet ditt, har du muligheten til å velge en ny låneperiode. En lengre låneperiode vil bety lavere månedlige betalinger, men du betaler mer i renter i løpet av lånets levetid. En kortere låneperiode vil bety høyere månedlige betalinger, men du vil spare penger på renter i det lange løp.
 4. Vei fordeler og ulemper. Før du bestemmer deg for å refinansiere lånet ditt, sørg for å veie fordeler og ulemper. Refinansiering kan spare deg for penger, men det er ikke alltid det beste alternativet. Sørg for å vurdere dine økonomiske mål og mål før du tar en beslutning.
 5. Søk om lånet. Og når du er godkjent av långiver, kan du søke om lånet og signere låneavtalen.
 6. Begynn å betale. Når du har avsluttet lånet, begynner du å betale de månedlige. Sørg for å foreta betalingene dine i tide for å unngå ytterligere gebyrer eller andre konsekvenser.

Vanlige spørsmål

Når det gjelder å samle lån, finnes det mange spørsmål. Derfor har vi tatt for oss noen av de vanligste spørsmålene og svart på de etter beste evne. Her er noen spørsmål og svar:

 • Hva er refinansiering? Refinansiering er når du tar opp et nytt lån for å få bedre betingelser og vilkår enn i det eksisterende lånet du har. Dette kan gjøres av en rekke årsaker, men den vanligste årsaken er å få en lavere rente.
 • Hva er fordelene med refinansiering? Det er noen fordeler ved å refinansiere lånet ditt. En av de største fordelene er at du kan spare penger. Hvis du refinansierer lånet til en lavere rente, sparer du penger på renter i løpet av lånets levetid. Det kan også hende du kan få en kortere låneperiode, noe som også vil spare deg for penger.
 • Hva er risikoen ved refinansiering? Det er noen få risikoer ved å refinansiere lånet ditt. En av de største risikoene er at du kan ende opp med å betale mer i renter hvis du ikke finner et godt lånetilbud. Du bør også være oppmerksom på eventuelle gebyrer som kan være forbundet med lånet ditt. Disse bøtene kan gjøre det vanskelig å spare penger ved å refinansiere.
 • Bør jeg refinansiere lånet mitt? Beslutningen om å refinansiere lånet ditt er personlig. Du bør vurdere alle faktorene som er involvert før du tar en avgjørelse. Men hvis du tror at refinansiering kan spare deg for penger, er det absolutt verdt å vurdere.