En dame med sitter ved bordet og bruker datamaskinen for å finne smålån med betalingsanmerkning.

Smålån med betalingsanmerkning - Søk lån her

Er du nysgjerrig på om du kan få smålån med betalingsanmerkning? Smålån er et type lån som går under kategorien forbrukslån. Det kalles smålån fordi det er et mindre beløp som vanligvis betales ut kjapper enn et vanlig lån. Allikevel kan det være problematisk å få smålån med betalingsanmerkning. Derfor har vi tatt for oss hva slags alternativer du har.

Når man skal søke lån uavhengig av størrelse og hva det skal gå til, så vil långiver ta en kredittsjekk av deg. Da henter de inn informasjon om din inntekt, opplysninger fra skattedirektoratet og betalingsanmerkning eller inkasso de siste tre årene. Så er spørsmålet; Kan man få smålån med betalingsanmerkning? Det kan du lese om lenger ned.

Vi anbefaler

Kan man få smålån med betalingsanmerkning?

Det kan være svært vanskelig å få smålån med betalingsanmerkning. Det er fordi man gir signaler til långiver at man har eller har hatt dårlige evner til å betale gjeld. Derfor mener långivere at det er en for stor risiko å gå låne bort penger uten sikkerhet.

Et alternativ som har blitt mer vanlig i lånemarkedet hvis man har betalingsanmerkning, er hvis man har egen bolig. Da kan noen långivere gå med på å låne bort penger hvis du kan stille egen bolig i sikkerhet. Långiverne føler fortsatt at de tar en risiko, men de har sikkerhet i huset ditt. Hvis du sliter med å betale ned det nye lånet, så kan långiver ta over huset ditt, og i verste fall selge det for å dekke lånebeløpet.

En mann som sitter og undrer om han kan få smålån med betalingsanmerkning på sin datamaskin.

Hva er en betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning er merknad som du får registrert på deg hos kredittopplysningsregister. Det er fordi långivere skal ha mulighet til å ta en kredittsjekk av de som ønsker å låne penger, og blant annet se om låntageren har en betalingsanmerkning.

Betalingsanmerkningen sier noe om at en privatperson eller bedrift ikke har betalt en fordring mot seg. En betalingsanmerkning kan oppstå etter en ufullstendig betaling etter en inkassosak, trekk i inntekt eller på grunn av konkurs.

Konsekvensene av en betalingsanmerkninger, er at den vil minske en persons kredittverdighet hvis en kredittsjekk skal oppstå. Det kan resultere i at det kan være vanskelig å ta opp et lån, mobilabonnement, strømabonnement eller andre type abonnenter. Med andre ord, så kan det skape store konsekvenser hvis en person har en eller flere betalingsanmerkninger registrert på sitt navn.

Hvilke långivere tilbyr dette?

Ettersom du ikke kan få smålån med betalingsanmerkning, så kan man som nevnt over refinansiere med sikkerhet i bolig selv om man har betalingsanmerkning. Selv om det er en mulighet, så betyr ikke det at alle långivere tilbyr denne løsningen. Det er fordi det fortsatt er knyttet en risiko til låntager om at den personen fortsatt kan slite med å betale ned lånet. Spørsmål videre er; Hvem er det som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning?

Vi er stolte samarbeidspartnere til tre populære aktører i lånemarkedet. Det er Okida, Norsk Refinansiering og Mileni som alle tre kan tilby refinansiering med betalingsanmerkning. De tilbyr dette fordi de mener at et dårlig valg i fortiden ikke skal være et hinder for at du kan få orden på økonomien din. Videre kan du få litt informasjon om hver enkelt av långiverne:

  • Okida: Med Okida har du muligheten til å refinansiere høy kredittgjeld inn i boliglånet ditt. Dette har du mulighet til å gjøre uavhengig om du har inkasso eller betalingsanmerkning. Du trenger nødvendigvis ikke refinansiere i egen bolig, men hvis du har noen bekjente som er villige til det, så kan du bruke deres boliglån. Med Okida kan du refinansiere opptil 10 000 000 kr, fra 5.34 % effektiv rente.
  • Norsk Refinansiering: Norsk Refinansiering tilbyr et veldig godt alternativ for deg som trenger å refinansiere forbrukslån eller skyldig kreditt knyttet til kredittkort med sikkerhet i bolig. Hvis du har betalingsanmerkning eller inkasso, så er ikke dette en hindring. Med Norsk Refinansiering kan du refinansiere opptil 10 000 000 kr, fra 5.58 % effektiv rente.
  • Mileni: Sistemann ut er Mileni, som sørger for å hjelpe deg hvis du er i en økonomisk knipe. De hjelper deg med å refinansiere med sikkerhet i bolig, slik at du kan få tilbake kontrollen over egen økonomi. Med Mileni kan du refinansiere opptil 20 000 000 kr, fra 5.58 % effektiv rente.

Hvorfor er det vanskelig å få smålån med betalingsanmerkning?

Hvis du har fått en betalingsanmerkning så kan det være utfordrende å få seg et lån senere i tid. Det kan virke urettferdig, men man har fått anmerkningen fordi man har vist dårlig evne til å betale for seg. Betalingsanmerkning gir långivere et signal om at det knyttet en større risiko til å låne bort penger til en person med anmerkning. Hvis bankene får ikke får igjen pengene de har lånt eller rentene som de selv tjener penger på, så er det en dårlig investering og det vil ikke være god business på sikt.

Det er ikke bare for långiver at betalingsanmerkning skal være en sikkerhet, men det skal også være et signal for en selv. Hvis man har ubetalt gjeld som man sliter med å betale og ønsker å låne mer penger for å betale ned den gamle gjelden, så fungerer det vanligvis svært dårlig i praksis. Derfor skal betalingsanmerkning være med å redde långivere fra å låne mer penger og forverre sin egen økonomiske situasjon.

Dette bør du tenke før du tar lån med betalingsanmerkning

Hvis man skal akseptere et lånetilbud, så er det noen ting det er lurt å tenke over først. Siden tilfellet er at man allerede har betalingsanmerkning, så er det begrenset hva slags muligheter man har, Da kan det være greit å spørre seg om:

  1. Har jeg mulighet til å betale ned gjelden betalingsanmerkningen er knyttet til?
  2. Finnes det noen andre muligheter som jeg kan vurdere først?

Hvorfor dette kan være spørsmål det er bra å stille seg selv først, er fordi betalingsanmerkningene sannsynligvis er knyttet til forbrukslån eller skyldig kreditt fra kredittkort. Derfor kan det lønne seg å undersøke egen økonomi og prøve å sette opp en plan for å betale ned gjelden over tid. Hvis du tar opp et nytt lån med betalingsanmerkning, så tilbyr långiver deg vanligvis lån med høye renter og gebyrer som en sikkerhet for seg selv. Det kan koste deg mye penger.

Hvordan fjerne betalingsanmerkning?

I dag sier det norske regelverket at betalingsanmerkning skal bli fjernet hvis gjelden anmerkningen er knyttet til, er fullstendig nedbetalt. Det skal skje umiddelbart etter at gjelden er nedbetalt. En annen mulighet for å fjerne betalingsanmerkning, er å refinansiere lånet gjelden er knyttet til. Det foregår slik at långiver som tilbyr refinansieringen, betaler ned gjelden med betalingsanmerkningen og dermed vil den bli slettet.

En siste mulighet er ved at betalingsanmerkningen blir for gammel og slettes. Det kan skje hvis det går fire år og långiver ikke engasjerer seg ved å ta opp saken til tvisterådet eller retten. Det kan forekomme, men det anbefales på ingen måte i å ta sjansen på denne løsningen.

Et par som sitter hjemme på kjøkkenet og er glade etter å ha fått smålån med betalingsanmerkning.

Sjekk om du har betalingsanmerkning

Som nevnt, er det vanskelig å få smålån med betalingsanmerkning. Er du usikker om du i det hele tatt har betalingsanmerkning, så har du muligheten til å undersøke det selv. Du kan ta kontakt med et inkassobyrå eller med et kredittratingbyrå, siden de samler data angående inkasso fra de ulike inkassoselskapene. Slik kan du stille forberedt før du skal låne penger ved å se om du har noe registrert på deg.