Smålån uten kredittsjekk - De beste alternativene for deg!

Vil du ta smålån uten kredittsjekk? Det er mange som ønsker det samme. Derfor har vi laget et innlegg som foklarer nærmere om kredittsjekk og om du faktisk kan ta smålån uten kredittsjekk. Det er nemlig et lovverk som er bygget rundt lån og hva det omfatter.

Lovverket er bygget for å beskytte de som låner bort penger og de som låner penger. Noe som er lovpålagt er at långivere skal ta kredittsjekk av låntager. Det er for å sikre at låntager skal ha evne til å betale ned på lånet som er aktuelt. Allikevel finnes det noen alternativ for deg. De kan du lese om videre nedover!

Her kan du enkelt lese om det er mulig å ta smålån uten kredittsjekk eller ikke.

Hva er kredittsjekk?

Kredittsjekk er en måte for långivere å kontrollere økonomien til de som ønsker å låne penger. Det er en sikkerhet for begge parter, slik at en långiver ikke skal låne bort penger uten å få de igjen. På andre siden, skal en kredittsjekk være en sikkerhet for en långiver. Det er fordi en kredittsjekk går ut på å undersøke inntekt, opplysninger fra skattedirektoratet, eventuelle betalingsanmerkninger eller inkasso, næringsinteresser og adresse.

Det er viktig for låntager at inntekt og betalingsanmerkninger blir sjekket. Grunnen for det, er at låntager ikke skal få muligheten til å låne mer penger hvis det har vært problemer med å betale ned tidligere gjeld. Den andre grunnen er for å sjekke at låntager har tilstrekkelig inntekt for å låne penger og nedbetale lånet på sikt. Med andre ord, så er det vanskelig å ta smålån uten kredittsjekk.

Når en kredittsjekk har blitt gjort av låntager, så vil långiver utarbeide en kredittscore. Kredittscoren er basert på låntager sin alder, lønn og historikk for betaling tidligere. Scoren går fra 1 - 100 og den sier noe om låntagers evne for å betale. Hvis du har en lav kredittscore, så kan sjansen for å få et lån være mindre.

Långivere bruker kredittopplysningsselskap for å ta kredittsjekk av deg. For at et kredittopplysningsselskap skal ha mulighet til å dele informasjon om personer, må de ha konsesjon fra det som kalles Datatilsynet. Hvis det har blitt gjort en kredittsjekk av deg, så skal du få en brev som beskriver de opplysningene som har blitt delt og hvem som har fått dem.

Det er i hovedsak 9 kredittopplysningsselskaper som har konsesjon fra Datatilsynet for å ta kredittsjekk. Hvis du tar kredittsjekk av deg selv, har du også mulighet til å rydde opp i databasen hvis det er informasjon som ikke stemmer.

Kan man ta et smålån uten kredittsjekk?

I Norge er det ikke mulig å få smålån uten kredittsjekk. Det er lovpålagt gjennom personopplysningsloven, at alle långivere skal ta kredittsjekk av mennesker som ønsker å ta lån. Så hvis du ser långivere som markedsfører med at du kan få lån uten kredittsjekk, så burde tenke deg godt om. Det tenger ikke være de mest troverdige långiverne i markedet.

Smålån er en form for forbrukslån og når du godtar betingelsene for å ta et slikt lån, så godtar du også at långiveren kan ta en kredittsjekk av deg. En kredittsjekk kan også forekomme hvis du skal ha nytt mobilabonnement eller tegne strømavtale hos en ny strømleverandør.

Ei dame som ikke visste at det ikke var mulig å ta smålån uten kredittsjekk.

Ikke bra nok kredittscore? Dette kan hjelpe:

Siden du ikke får ta smålån uten kredittsjekk og tilfellet er at du ikke har høy nok kredittscore, så er det noen ting du kan gjøre. Et alternativ er å få med deg en medsøker. Når du skal søke lån hos en långiver, så får du som regel mulighet til å inkludere en medsøker. Det vil si at en annen person er med deg og tar opp lån. Slik kan du øke kredittscoren og øke sjansen for å få innvilget lånet du ønsker.

Medsøkeren vil være like ansvarlig for lånet som deg. Med andre ord må medsøker forholde seg til nedbetalingstid og å betale ned lånet. Derfor er det viktig at du og medsøker er klare over betingelser og vilkår sammen.

Du kan også:

  • Du kan også bedre kredittscoren ved å nedbetale gammel gjeld som har inkasso eller betalingsanmerkninger knyttet til seg.
  • Bedre inntekt kan øke sjansen for bedre kredittscore.
  • Sørg for å betale ned annen form for gjeld.

En ting som ikke alle vet, er at om du har et ubrukt kredittkort så kan det telles som gjeld. Så hvis du har et kredittkort med kredittgrense på 20 000 kr, så er du registrert med 20 000 kr i gjeld med det kortet. Så hvis du ikke har behov for kredittkort, så kan du like så godt fjerne det.

Du kan ta kredittsjekk av deg selv

Nå vet du at du ikke kan ta smålån uten kredittsjekk, eller andre lån for den saks skyld. Du kan stille forberedt før du bruker tid og energi på å søke om smålån. Noe du kan gjøre da, er å ta kredittsjekk av deg selv. Da tar du initiativ til å ta kontakt med kredittopplysningsselskap og få tilsendt et skriv om deg selv. I følge personopplysningsloven skal det ikke være nødvendig å betale for det, men flere av selskapene fakturerer for å gjøre det. Så sørg for at du finner et selskap som gjør det gratis for deg.

Får ikke smålån uten kredittsjekk. Finnes det alternativ?

Synes du det er vanskelig å få smålån uten kredittsjekk? Långiver må uansett ta en kredittsjekk av deg når du skal låne penger, og det er ikke alltid långiver mener det er forsvarlig å låne bort penger. Hvis det er tilfellet, så kan det være mulig å ta lån med sikkerhet i bolig. Da vil det være større sjanse å få lån siden långiver får en sikkerhet i tilfelle du ikke skal ha mulighet til å betale for deg.

Et slik lån kalles refinansiering. Det betyr at du samler smålån, andre forbrukslån eller kredittkortgjeld i ett lån. Finner du en långiver som er villig til å tilby refinansiering, så betaler de ned ned gamle gjelden din, og erstatter det med et nytt lån som har bedre betingelser og nedbetalingstid. Dette er er godt alternativ hvis du har mistet kontroll over flere lån og betaler på lån med forskjellige renter og gebyrer.

Siden tilfellet er at du ikke får smålån uten kredittsjekk, så kan det være at du må tenke alternativt. Det kan være mulig at du har noen nære relasjoner som foreldre eller besteforeldre som kan låne deg penger? Det kalles å låne privat og noen har mulighet til det.

Hvis du har et kredittkort så kan det også være en mulighet til å få lån uten kredittsjekk. Det eneste som må være på plass er at du har et kredittkort som har ledig kreditt som du kan benytte.

Det er ikke mulig å få smålån uten kredittsjekk, men det finnes andre alternativ.

Smålån uten kredittsjekk - Konklusjon

I Norge er det ikke mulig å få smålån uten kredittsjekk. Det er for å beskytte partene som er involvert i lånet. Hvis man er interessert i.å låne penger, så må man godta at långiver tar kredittsjekk og utarbeider en kredittscore av deg. Hvis du ikke har god nok kredittscore, så finnes det flere muligheter til å forbedre denne. Det kan være ved å inkludere en medsøker eller betale ned gjeld, og gjeld som har inkasso/betalingsanmerking knyttet til seg.

Siden du ikke kan ta smålån uten kredittsjekk, kan du fortsatt forberede deg til du skal søke om lån. Det kan være ved å ta kontakt med en kredittopplysningsselskap og be de sende over en kredittsjekk av deg selv. Slik kan du evaluere deg selv og se hvor sannsynlig det er at du får innvilget et lån. Hvis du kredittsjekken ser dårlig ut, kan du forbedre den før du eventuelt skal søke om lån senere.