En dame med mørkt hår og sitter hjemme, og undersøker sine muligheter for å få forbrukslån på timen.

Forbrukslån på timen - Dette er alternativene dine

Ønsker du å ta forbrukslån på timen? En rekke banker og finansinstittuter markedsfører med at de kan utbetale forbrukslån på timen. Med tanke på selve søknadsprosessen, behandlingen av søknadsprosessen og kredittvurdering så virker det ganske usannsynlig at det er mulig å få et lån så raskt. Allikevel har teknologi og konkurranse i markedet gjort så långivere har funnet effektive måter å organisere forbrukslån.

Med litt planlegging og å følge noen steg så er det ikke umulig at du får forbrukslån på samme dag. Før du vurderer å søke lån, så kan det være noen ting å vurdere først. Det og långivere som tilbyr raske utbetalinger kan du lese mer om lenger ned.

Vi anbefaler

Er det mulig å få forbrukslån på timen?

Det finnes flere långivere som markedsfører at man kan få forbrukslån på timen. Meningen med dette er at de har en effektiv prosess for å søke penger, og de har muligheten til å utbetale pengene raskt. På grunn av behandling av søknadsprosessen og kredittvurdering, så kan det være svært utfordrende å få forbrukslån på timen.

Når det skal sies, så er det flere långivere som har utviklet effektive prosesser rundt søknaden, og ved mindre lånebeløp så kan kredittvurderingene være automatiserte. Det betyr at det kan være mulig å få pengene utbetalt relativt raskt, og hvertfall hvis man sammenligner prosessen for flere år tilbake. Det kan også bety at det kan bli enda enklere å få utbetalt pengene raskere i senere tid.


Noen långivere mener at de kan betale ut pengene samme dag hvis noen faktorer ligger til rette. Hvorvidt det stemmer eller ikke kan vi ikke garantere, men etter hva långivere har markedsført så kan man få pengene utbetalt sammen dag hvis disse faktorene ligger til rette:

 • Hvis det er snakk om et mindre lånebeløp
 • Långiver har en effektiv søknadsprosess og automatisert kredittsjekk
 • Man benytter seg av BankID
 • Man søker om forbrukslånet tidlig på dagen

Hvis det ligger til rette for disse faktorene, så mener noen at et forbrukslån kan bli betalt ut på dagen. Det er veldig raskt og et godt alternativ.

Her kan du enkelt sammenligne og søke om smålån

Når får jeg utbetalt forbrukslånet vanligvis?

På grunn av at forbrukslån er lån uten sikkerhet og det kan være snakk om mindre lånebeløp, så er ikke prosessen så krevende for långivere. Det resulterer i at forbrukslån kan utbetales relativt raskt sammenlignet med andre lån. Hvis alt ligger til rette, så kan man ha mulighet til å få utbetalt forbrukslånet 1-5 dager etter man har fått innvilget lånesøknaden. Man skal være obs, for de ulike långiverne har ulik praksis og det kan variere hvordan de opererer.

Hvis man planlegger godt, så skal det ikke være noe problem å få pengene etter noen dager etter man sendte søknaden. Så trenger man penger veldig raskt, så er forbrukslån et godt alternativ.

Er det noen konsekvenser ved å ta et raskt forbrukslån?

Hvis man er interessert i å søke et forbrukslån for å få det raskt, så kan det hende man ikke tenker på å gjøre gode forberedelser. Det kan resultere i at du velger en løsning som er “første og beste”, og det kan sørge for at søker et forbrukslån som er dyrt. Hvis man imidlertid bruker tid på å utforske markedet, så er sjansen for at man finner et forbrukslån med gode renter og nedbetalingstid mye større. Da har man mulighet til å betale mindre i månedlige beløp enn hva man ville hvis man søker det første man finner.

Hos oss kan du enkelt sammenligne forbrukslån på en god og enkelt måte. Vi har tatt for oss viktig informasjon, vilkår og betingelser så du kan finne det beste forbrukslånet for deg. Vi har 10 långivere som er veldig populære i markedet, og bruker du litt tid på denne sammenligningen så kan du ta en mye bedre avgjørelse.

I tillegg er det ofte veldig lurt å sende lånesøknad til flere långivere. Det er så man kan øke sjansen sine for å få godkjent lånesøknad, siden långivere har ulike krav og kriterier for hvem som kvalifiserer seg for lån. En annen positiv ting med å sende flere lånesøknader er hvis du får flere søknader godkjent. Da har du flere lånetilbud som du kan sammenligne. Da er det enkelt å se hvor du får de beste betingelsene, så det kan være veldig mye smartere enn å fokusere på å få forbrukslån på timen.

Søk forbrukslån på timen

Selv om det viser seg at der vanskelig å få forbrukslån på timen, så kan det være fullt mulig å søke på kort tid. Hvis du har gjort litt forberedelser og i forhold til lånebeløpet du ønsker å søke og hvor lang tid du ønsker å nedbetale lånet, så kan det gjøre prosessen mer effektivt. I søknadsprosessen får du som regel spørsmål om du ønsker en medsøker og om du har annen form for gjeld. Ved å vite slike ting på forhånd, kan gjøre at du kan søke forbrukslån på timen.

De aller fleste långivere har tilgjengelig en lånekalkulator på sin nettside, og der kan du enkelt stille inn lånesum og nedbetalingstid. Når du trykke deg videre etter å ha stilt inn etter behov, så får du ulike spørsmål. Det kan være alt fra personnummer til jobbsituasjon. Det tar ikke lang tid å fylle inn denne situasjonen. Flere långivere har også tatt i bruk BankID som lar mye informasjonen fylle seg inn automatisk. Ofte kan man også bruke BankID for å signere en låneavtale og det gjør at alt får mye fortere.


Et gifte par som sitter hjemme ved bordet og søker forbrukslån på timen.

Fordeler og ulemper med forbrukslån

Det finnes både fordeler og ulemper med å ta forbrukslån. Før du skal søke et forbrukslån, kan det være lurt å veie opp det positive og negative fra din side, og vurdere om forbrukslån er riktig for deg. Her kan du enkelt se fordeler og ulemper punktvis:


Fordeler:

 • Du kan bruke forbrukslån på akkurat det du ønsker. Långivere trenger ingen detaljert grunn for hva pengene skal gå til, og når du får overført pengene kan du bruke det på hva enn du ønsker.
 • Lånet er uten sikkerhet, så du trenger ikke sette egne eiendeler i pant for å få lånet.
 • Trenger du penger raskt, så kan forbrukslån være et alternativ. Søknadsprosessen er ikke særlig innviklet og du får svar relativt rask for långiver. Du må huske å ikke låne over evne.
 • Hvis du har penger til over en måned, kan du betale ned mer på forbrukslånet. Slik kan du bli kvitt lånet fortere.

Ulemper:

 • Det er høyere renter til et forbrukslån enn i et lån med sikkerhet. Allikevel har du flere långivere som tilbyr lav rente i markedet.
 • Hvis du ikke har råd til månedlige betalinger, kan forbrukslån fort bli mye dyrere enn først ventet.

Se an egen situasjon og økonomi, og veie fordeler og ulemper opp mot hverandre. Slik kan du finne ut om forbrukslån er riktig for deg.

Hva må jeg vurdere før jeg søker forbrukslån?

Det er viktig å være klar over at forbrukslån ikke nødvendigvis kan være løsning for økonomiske problemer. Før du søker et forbrukslån bør du være sikker på at du har råd til å tilbakebetale lånet, samt at du har en plan for hvordan du skal bruke pengene. Det er ikke noe problem å få forbrukslån, men det er viktig å huske at dette er et lån og ikke gratis penger som du har fått. Vi har tatt for oss fordeler og ulemper, men det kan være noen andre faktorer du bør vurdere før du skal søke forbrukslån. Her er noen punkter som du kan tenke over:

 • Gjør gode undersøkelser, og sett et lånebeløp og nedbetalingstid opp mot hverandre slik at du kan se hva de månedlige betalingene vil bli. Da kan du få et inntrykk om du har råd til lånet eller ikke.
 • I sammenheng med forrige punkt, så kan du sette opp et budsjett. Se hva du har råd til og ikke. Å stille forberedt er alltid en god løsning.
 • Bruk gjerne våre samarbeidspartnere for å søke forbrukslån. Det er mange som er ute etter å svindle og har lokketilbud for å lure mennesker. Sørg for å finne gode aktører som er profesjonelle og seriøse.

Det er viktig å være klar over at det å ta et forbrukslån kommer med en del forpliktelser. Forbrukslån kan være en løsning for problemer du måtte ha, men det er viktig å være klar over at dette er et lån og penger som du må betale tilbake. Du må være klar over at det å ta et forbrukslån kommer med en del forpliktelser.

Hvordan fungerer et forbrukslån?

Forbrukslån fungerer på den måten at du gjerne søker om det på nett, og får eventuelt en godkjent lånesøknad fra din foretrukne långiver. Da har du muligheten til å signere låneavtalen med BankID for eksempel.

Videre vil du sannsynligvis motta pengene innen 1-5 arbeidsdager etter signert låneavtale. Du kan bruke pengene på det du vil, og betaler dem tilbake over en avtalt nedbetalingstid. Du betaler en fast månedlig sum tilbake, og du kan velge nedbetalingstid fra 12 til 60 måneder. Renten på et forbrukslån er ofte litt høyere enn på et boliglån eller billån.

Du kan allerede nå søke om forbrukslån på nett og få pengene inn på kontoen din innen veldig kort tid.

Kan jeg få forbrukslån med betalingsanmerkning?

Hvis du har betalingsanmerkning så er det ikke nødvendigvis den enkleste oppgaven å få forbrukslån. Har man fått en betalingsanmerkning så betyr det at man har slitt med å betale ned gjeld eller regninger tidligere. Det er ikke et godt tegn for en långiver, når den eneste sikkerheten de har er din egen økonomi. Derfor er den vanligste praksisen for långivere at de avslår låntagere som de ser har betalingsanmerkning, når de gjennomfører kredittsjekk.

Så hvis du har betalingsanmerkning og ønsker å søke forbrukslån, så må du få anmerkningen fjernet først. Det kan du gjøre ved at du betaler ned gjelden du har betalingsanmerkningen registrert.

Et alternativ hvis du har betalingsanmerkning kan være å refinansiere. Mange långivere som tilbyr refinansiering godtar betalingsanmerking. Det er fordi de har tro på at en feil i fortiden ikke skal være et hinder for fremtiden. Hvis man har et tidligere forbrukslån med betalingsanmerkning, så kan man finansiere dette. Det som skjer da, er at långiver betaler ned denne gjelden. Når gjeld med betalingsanmerkning er fjernet, så vil anmerkningen også forsvinne automatisk.

fasit på hvor mye du kan låne i forbrukslån. Det er en rekke faktorer som kan påvirke hvor mye du kan låne, og det er derfor viktig at du tar disse faktorene i betraktning når du vurderer hvor mye du kan låne. Det er også viktig å være klar over at lånebeløpet du kan låne, også vil avhenge av låneinstitusjonen du velger å låne penger fra. Derfor bør du alltid søke om et forbrukslån fra flere forskjellige låneinstitusjoner, for å få en bedre forståelse av hvor mye du kan låne.

Et ung par som sitter hjemme og diskuterer om det er mulig å ta forbrukslån på timen eller ikke.

Oppsummering - Forbrukslån på timen

Det er ikke mulig å få forbrukslån på timen, men det betyr ikke at du ikke kan få utbetalt pengene raskt. På grunn av effektive løsninger fra flere banker, så legger de til rette for at du kan få utbetalt penger kort tid etter at låneavtalen har blitt signert. Før man kommer så langt, så handler det om å utforske markedet bra slik at du kan velge gode långivere. Det er et stort marked og det er konkurranse om å levere de beste betingelsene.

På Femelle så lar vi deg enkelt sammenligne långivere og forbrukslån, slik at du kan ta det beste valget for deg og din økonomi. Etter du har sammenlignet, kan du enkelt trykke deg inn på aktuelle långivere sin nettside fra lenker vi har lagt til. Da kan du fylle ut lånesøknader hos flere långivere, slik at sjansen for å få innvilget forbrukslån er større. Når du har flere tilbud å velge mellom er det enklere å se hvor du får best betingelser. Deretter kan du velge forbrukslån etter det som passer deg best.